»Gå til lægen med det samme, hvis du er blevet bidt af et dyr.« Sådan lyder rådet fra administrerende overlæge på Viborg Sygehus, Carsten Thordal.

____simple_html_dom__voku__html_wrapper____>En af hans patienter, Hans Ole Hansen, døde onsdag, efter at han for tre uger siden blev bidt af sin hund. Det var en såkaldt hundebidsbakterie, der gav den 60-årige viceskoleinspektør en dødelig blodforgiftning.

Bakterien hos alle
»Jeg kan kun sige, at man skal tage det meget alvorligt, hvis man bliver bidt af en hund,« advarer Carsten Thordal.»Man kan jo ikke forestille sig, at det kan få disse konsekvenser. Især ikke, når man tænker på alle de hunde, der er her i landet, og som alle har bakterien,« siger den administrerende overlæge.

Han understreger, at man altid bør kontakte sin egen læge eller skadestuen, hvis man er blevet bidt. For det er ikke nok, at man har fået en vaccine mod stivkrampe.

Penicillinkur
»Man bør også have en penicillinkur, som normalt kan dræbe bakterien,« pointerer overlægen, som dog ikke mener, at der er grund til panik. »Det er yderst sjældent, at det får fatale konsekvenser, som det gjorde i dette tilfælde. Men alligevel mener jeg, at man skal tage sine forholdsregler,« siger Carsten Thordal.

Klar over faren
Selv om det er sjældent, at hundebidsbakterien capnocytophaga canimorsus giver en dødelig blodforgiftning, blev lægerne på den medicinske afdeling hurtigt klar over, at det var alvorligt.

»Vi har en mikrobiologisk afdeling, som gjorde os opmærksomme på, at det kunne være livsfarligt,« forklarer overlægen.boc