Forsikringsselskab tilbyder Kristians far og mor 500.000 kr., så de kan komme ud af Thailand.

Efter et mareridt i Thailand synes der nu ikke længere at være så langt hjem til Danmark for 15-årige Kristian Hesseldahl og hans forældre, Susanne og Hugo.

I går tilbød deres forsikringsselskab, Lærerstandens Brandforsikring, at låne dem 500.000 kr.

Pengene skal bruges til den erstatning, som forældrene til en 23-årig kineser, der døde i en vandscooter-ulykke med Kristian Hesseldahl som den anden part, kræver.

En thailandsk dommer har fastslået, at Kristian Hesseldahl er uskyldig, men de thailandske myndigheder nægter fortsat at udlevere hans pas. Det skyldes, at ifølge thailandsk lov har den kinesiske familie ret til erstatning, men erstatningen kan først udbetales, når obduktionsrapporten er færdig.

Tager seks-otte uger
Det kan tage seks til otte uger.

Siden den 3. januar har familien Hesseldahl ikke kunnet forlade Thailand.

- Lærerstandens Brandforsikring har kontaktet SOS International i dag (mandag, red.) og sagt, at de vil betale vores hjemrejse og låne os 500.000 kroner, siger Susanne Hesseldahl fra Hua Hin.

Søndag flyttede den danske familie ind på et danskejet pensionat, hvor ejeren lader dem bo gratis. Udover forsikringsselskabets lånevillighed bød mandagen også på endnu en god nyhed.

Den danske konsul i Thailand har bedt politiet om at fremskynde obduktionen.

- I går og i dag har været rigtig gode. Vi er optimistiske, siger Susanne Hesseldahl, der dog regner med, at der går et par uger, før de kan sætte sig på flyet hjem.

Ulykken sidder stadig dybt i dem alle, men den er efterhånden kommet så meget på afstand, at Susanne Hesseldahl med Kristian ved sin side kan fortælle hans version af vandscooter-ulykken.

Kørte på tværs
- Kristian kører langt ude langs med stranden. De (Kristian og den afdøde, red.) kører lidt ved siden af hinanden, men pludselig kommer den unge mand kørende på tværs inde fra stranden. Og ud fra dét, Kristian har fortalt og vist, så kører den unge mand ud foran ham, og så støder de sammen.

Jeg ved ikke, om den unge mand har lavet en u-vending eller et eller andet, men Kristian får vand op i øjnene og kan ingenting se. Og der er jo ikke bremser på sådan en scooter, og de har måske begge to haft for meget fart på, fortæller Susanne Hesseldahl.

Kristian er kørt ind i siden på den anden scooter, men han er ikke selv faldet af. Det er derimod den unge kinesiske mand og hans kæreste, som sad bagpå:

- Kristian prøver at holde kineseren oven vande, så han ikke drukner, og han holder fast i ham, indtil der kommer nogen til hjælp.

Han sagde, det blødte ud af munden på ham, og fem timer efter var han død, lyder Susanne Hesseldahls beretning.

mje@bt.dk