Et uskyldigt kys fra en ung garder til sin elskede. Et hurtigt knips med kameraet. Vupti! Med ét landede Finn Ernst og kæresten Ann i B.T. og ikke mindst i en amerikansk reklame for København.

I år er det 30 år siden, at Finns forældre var på besøg i hovedstaden, hvor de naturligvis skulle se deres søn stå vagt for Dronningen.

- Jeg husker det, som var det i går. Jeg havde prøvet at blive fotograferet med turister hundrede gange før, da min mor siger til Ann, at hun skal stille sig ved siden af mig. Idet hun går op ved siden af mig, lægger jeg hånden om hende og kysser hende - mens jeg står helt ret, griner Finn Ernst, der godt vidste, at det var uden for reglementet - især da han stod post for gevær og dermed havde ansvaret for de øvrige gardere på slotspladsen.

Sommerens pletskud
Billedet bliver fantastisk. Så Finn sender det ind til B.T.s sommerfoto-konkurrence, hvor det vinder som 'dagens foto'. En måned senere bliver garder-kysset kåret som 'sommerens pletskud' ud af 2.000 indsendte billeder.

Artiklen med billedet fyldte hele B.T.s bagside og med store bogstaver udtalte chefen for Livgarden, at den kyssende garder skulle straffes.

- Jeg var dog netop blevet hjemsendt efter endt tjeneste, så det var lidt svært at straffe mig. Men jeg ved, at billedet mange år efter var fast inventar i vagtstuen på Gothersgades Kaserne, fortæller Finn Ernst.

En lækker pige
Dengang var Finn og Ann nyforelskede - og da billedet bliver solgt videre og brugt som Wonderful Copenhagens afløser for det berømte billede med betjenten og ællingerne, får parret et pænt tilskud til deres første lejlighed sammen.

I dag nyder Finn og Ann livet som mand og kone. Parret har holdt sammen i godt 31 år. De tager af og til billedet frem og mindes.

- Jeg var stolt over at være garder, og det var en fantastisk tid. Og Ann er jo en lækker pige, så JA, jeg ville gøre det igen. Men kun med hende, smiler Finn Ernst.