Vi ser utrolig meget på vores kroppe, men ved ikke hvordan de fungerer. Derfor har mange kvinder svært ved at få et tilfredsstillende sexliv. Men det behøver ikke være så svært. Ifølge en svensk sexolog kan alle nemlig få multi-orgasmer.

Ikke alle føler lyst, når de dyrker sex.

Ikke alle slipper hæmningerne, føler suset og orgasmens kraft, når de er sammen med deres partner.

Faktisk viser svenske undersøgelser, at hver femte kvinde har så svært ved at få orgasme, at hun slet ikke ved, om hun nogensinde har fået én.

Misforståelserne og manglende kendskab til den kvindelige seksualitet er grunden, mener den svenske sexolog og orgasmeekspert, Ylva Franzén, der udover at holde foredrag også afholder kurser i bl.a. Danmark, hvor hun underviser i, hvordan kvinder kan få orgasme. Dertil har hun netop udgivet bogen »Orgasmera mera«, som er en håndbog, der viser kvinder vejen til ekstase.

»Den kvindelige nydelse er fortsat et ukendt område. Mandlige eksperter har gennem årtusinder forsøgt at styre kvindens lyst gennem at nedværdige kvindekroppen og kvinders mulighed for at føle lyst. Vi har aldrig været så fokuserede på kroppen og udseendet som i dag, men det betyder, at kvinder lider af manglende selvværd.

For trods vores interesse for kroppen har mange et meget dårligt kendskab til, hvordan deres egen krop fungerer. Dertil er der i dag mange misforståelser om, hvordan eksempelvis klitoris ser ud og fungerer,« siger Ylva Franzén og henviser til den nyeste viden.

»Mange tror, at klitoris bare er en lille ært, som ligger i kvindens underliv. Men faktum er, at klitoris-nerverne går 12-14 centimeter ned i lårene. Dertil kommer 8.000 følenerver på selve klitoris-toppen, hvilket er dobbelt så mange som dem, der sidder på hovedet af mandens penis.

Dette fandt man først ud af i 1998, da en australsk kirurg obducerede en kvindes underliv. Hun troede først, at denne kvinde var misdannet, men efter at have undersøgt flere kvinder måtte hun konstatere, at de også var skabt sådan,« fortæller Ylva Franzén til den svenske avis Aftonbladet.

»Alle kvinder har et G-punkt. Alle kvinder kan få multiorgasmer. Alle kvinder kan komme i ekstase. Bare de ved hvordan. Den mandlige orgasmekurve har altid været brugt som norm, når man har skullet beskrive kvinders orgasme. Men de har ikke så meget til fælles. Man har ganske enkelt ikke villet kortlægge, hvilke enorme orgasmemuligheder kvinder har.

At gennemsnitslængden for et samleje i vores del af verden er på 12 minutter, er et eksempel på, at sex ikke altid sker på kvindens vilkår. Kvinder har nemlig brug for tid. Og fokuseringen på penetrering (indtrængning) resulterer i, at mange kvinder fortsat ikke har været i nærheden af en orgasme.

Penetrering i sig selv er ofte langtfra nok for en kvinde. Hun skal berøres andre steder også. Men mange gnubber for meget, for hårdt og for hurtigt. Faktisk er det nok med en fjerlet berøring på toppen og de rette steder,« lyder rådet fra Ylva, der mener at mange kvinder har svært ved at slippe kontrollen.

»Sex handler både om at have kontrol og om at kunne slippe den. At overgive sig nøgen til en mand er ikke helt så let. Men man må slippe hæmningerne, slappe af og give sig hen for at opleve nydelsen,« siger Franzén, der synes hun ser en sørgelig tendens blandt kvinder omkring de 30 år. De satser på karrieren og vælger sex fra.

»De har en lang videregående uddannelse, men har ingen idé om, hvad de skal gøre med en mand og endnu mindre om, hvad de skal gøre med sig selv. Mange kvinder har ganske enkelt prioriteret sex helt fra. Og det er meget synd. Et godt sexliv påvirker hele kvinden.

Hvis hun er seksuelt tilfredsstillet, er hun mere positiv og har en bedre selvfølelse. Hun får større kraft og harmoni. Dertil får hun en tættere og lykkeligere relation til sin mand.«