En iransk kvinde blev for fem år siden blind efter et syreangreb fra en forsmået bejler. Nu har hun fået rettens ord for at hævne sig på sin gerningsmand. Og det agter hun at gøre. Han skal også være blind.

30-årige Armeneh Bahrami var en smuk kvinde og med en god uddannelse som elektronik-ingeniør. Fremtiden så godt og lysende ud for hende.

Lige indtil 25-årige Majid Emovahedi kom ind i hendes liv. Han ville giftes med den kloge kvinde, men hun takkede pænt nej. Trods pres fra hans familie modstod hun frieriet, skriver tyske BILD.

Det nej kom Majid Emovahedi sig ikke over. Og i september for godt fire år siden ventede han udenfor hendes arbejde.

Da hun kom ud kastede han svovlsyre i hendes ansigt – og hun blev blind på begge øjne, og fik skamferet sit smukke ansigt.

Efterfølgende rejste den iranske kvinde til Barcelona i Spanien, hvor hun siden har gennemgået ikke mindre end 17 ansigts- og øjenoperationer, fortæller BILD. Men synet får hun aldrig tilbage.

Med årene er hendes hævnbegær steget. Og da en domstol i Teheran i Iran har bestemt, at hun skal have lov at gøre det samme ved sin overfaldsmand – har hun besluttet at vende tilbage til Teheran – og hævne sig.

- Jeg vil få min hævn d. 15. april. Min far og søskende vil ikke være til stede, siger hun til BILD. De ønsker ikke at se, når jeg kommer syre i hans øjne. Men min mor og nogle af mine venner vil følge mig.

Gerningsmanden vil være delvist bedøvet, men ikke mere end at han kan mærke smerterne ligesom flere fængselsvagter vil fastholde ham, mens Ameneh Bahrami drypper syren i hans øjne.

En iransk læge vil være på plads og sørge for, at mandens øjne vil være åbne under hele seancen.

- Jeg håber, at jeg vil være i stand til at gøre det, når dagen oprinder, men ellers står min mor klar til at tage over, siger den iranske kvinde til BILD. Så man må sige, at det gamle ordsprog øje for øje, har fået et uhyggelig aktuelt comeback.