Vollsmose skal være et trygt sted at opholde sig. Sådan lyder én af de mange visioner, der er for det udskældte kvarter i udkanten af Odense.

I juni 2000 godkendte Odense Byråd den helhedsplan for Vollsmose, der over ti år skal gøre kvarteret til et velfungerende, attraktivt bolig- og erhvervsområde, og nu er bydelen også, som et af fem områder i Danmark, udvalgt til kvarterløft.

I dag mødtes borgmester Anker Boye (S) og By- og boligminister Lotte Bundsgaard (S) i det lokale Center Øst i Vollsmose for at skrive under på den officielle samarbejdsaftale mellem Odense Kommune og By- og boligministeriet.

Aftalen betyder, at man nu kan gå i gang med det kvarterløft, som over syv år først og fremmest skal forbedre de fysiske rammer i Vollsmose og dermed gøre det mere trygt at færdes i området.

By- og boligministeren har bevilget 125 mio. kr. til kvarterløftet, men sammen med de penge, der i forvejen var afsat til helhedsplanen for Vollsmose og de penge, kommunen bidrager med, kan kvarteret se frem til en ansigtsløftning, der er mere end en halv mia. kr. værd.

/ritzau/