Heller ikke i år 2000 fik 57-årige Kurt Petterson sit højeste ønske opfyldt. Som de 12 foregående år hikkede den tidligere bilsælger fra Odense-forstaden Søhus sig også gennem denne nytårsaften. Kurt Pettersons hikke har stået på i nu 13 år.

Den har kostet ham både job og samleverske. Der er næsten ikke den ting, han ikke har prøvet for at standse den kroniske hikke. Men intet har hjulpet.

Nu er der måske hjælp på vej.

To italienske læger, Frederico Bilotta og Giovanni Rosa fra La Sapienza universitetet i Rom, har ved et tilfælde opdaget, at et smertestillende middel kaldet Nefopam kan stoppe hikke.

Tre patienter, som gennem flere dage havde lidt voldsomt under hikke, fik en indsprøjtning med Nefopam, og ganske få minutter efter var hikken væk, skriver den engelske avis Daily Mail.

I Storbritannien sælges smertemidlet Nefopam under navnet Acupan og kræver recept fra en læge.

Herhjemme er midlet slet ikke med i den godkendte lægemiddelfortegnelse.

Farmaceut Mads Middelboe fra apoteket Ørnen i Odense siger, at der ikke findes noget godkendt produkt på det danske marked, som har en dokumenteret effekt på hikke.

Oplysningen om Nefopams side-effekt er ny for ham. Han kender end ikke produktet.

Overlæge Poul Vase fra øre-, næse- og halsafdelingen på Sygehus Fyn i Svendborg har heller ikke hørt om Nefopam ellers dets opsigtsvækkende virkning på hikke.

Han er ellers af og til inde på internettet for at søge på nye lægemidler.

"Nogle gange viser det sig jo, at det er bivirkningerne, der virker. Men vi har ikke herhjemme nogen medicin, som kan kurere hikke.

Vi må ty til de gamle husråd. Og de er i hvert fald uskadelige," siger Poul Vase.

Hikke kan bedst beskrives som en pludselig, ufrivillig vejrtrækning forårsaget af en sammentrækning, en slags krampe, i mellemgulvet.

En amerikansk farmer, Charles Osborne, har verdensrekorden. Han hikkede uafbrudt i 68 år, indtil hikken fik en ende med hans død i 1990.

For de fleste kan den kureres ved at lægge nakken tilbage og synke et glas vand.

Andre bliver hikken kvit ved at lade sig forskrække, holde vejret og tælle til ti eller trække vejret gennem en papirspose.

Men ikke Kurt Petterson. Han har prøvet alle de kendte råd. Og også de ukendte. Uden resultat. Han er sågar blevet opereret for at lamme nogle nerver i halsen. Men han hikker stadig.

Han højeste ønske er at blive hikken kvit. Den dag, det sker, vil han holde en stor fest.

"Ja, faktisk vil jeg være verdens lykkeligste mand, hvis jeg kan slippe af med min hikke. Så er det rigtigt, at et par italienske læger har fundet et middel, der hjælper, så vil jeg prøve det.

Helt bestemt," siger han.

"Det værste med hikken er, at den tager på kræfterne. Det gør ondt at hikke så meget, som jeg gør. Og det trætter. Derfor holder jeg også altid nytårsaften herhjemme.

Så går det bedre an med at snuppe en lille blund, når jeg bliver for træt.

Jeg havde en god kammerat på besøg. Han kender mig og min hikke. Han hyggede lidt om mig," siger Kurt Petterson, der formentlig er den eneste dansker, som får førtidspension på grund af hikke.

Og det er ingen spøg.