Johnny Nim smed tidligere formand ud og holdt hende væk ved hjælp af bodyguards.

Han har lænset medlemskassen gennem rentefrie millionlån. Han har købt sommerhuse af sin egen fagforening til langt under prisen, og han bor gratis i den pragtvilla, som hans medlemmer intetanende har købt til overpris for fire millioner kroner.

Men dermed er alt desværre ikke sagt om den driftige formand for den gule fagforening Funktionærkartellet, Johnny Nim, som efter B.T.s afsløringer bliver undersøgt af både politi og skattevæsen.

B.T. kan i dag afdække, at den 49-årige fagforeningsboss indtog den velpolstrede formandsstol i fagforeningen ved et usædvanligt brutalt kup. Aktionen skaffede ham enevældig magt og dermed uhindret adgang til den stadigt mere bugnende medlemskasse, som han så sultent har mæsket sig i siden.

Det var den tidligere formand for Funktionærkartellet, Sonja Bonnichsen, der blev det første af en række ofre for Johnny Nims magtbegærlighed.

»Det var helt grotesk. Han hindrede mig simpelthen adgang til kontoret. Låsene var pludselig skiftet ud, og da jeg forsøgte at få medlemmerne i tale på en generalforsamling, hyrede han to bodyguards til at spærre min vej. Det var utroligt, at han slap af sted med det. Men det gjorde han desværre,« sukker Sonja Bonnichsen.

Hun forklarer, at kemien mellem hende og Johnny Nim, der dengang var fagforeningens forretningsfører, siden stiftelsen i 1988 var blevet stadig værre. I 1992 havde Sonja Bonnichsen fået nok.

»Han brugte jo medlemskassen som sin egen private opsparing. Selv havde jeg arbejdet ulønnet i tre år, mens han hele tiden tømte kassen, lige så hurtigt som kontingentet kom ind. Pengene gik flere gange til hans private ferierejser. Og da jeg så endelig kom på lønningslisten, opdagede jeg, at Johnny dagen før min første lønudbetalingen tømte kassen for 40.000 kroner. Han skulle på ferie i Tyrkiet, og jeg blev snydt for min løn,« siger Sonja Bonnichsen.

Den pressede formand besluttet herefter at tage kampen op. Hun henvendte sig til HK for at få hjælp med sit lønkrav, mens hun granskede regnskaberne for at se, hvor meget Johnny Nim har snuppet af kassen. Af regnskabet for 1991 fremgår det, at Johnny Nim har »lånt« 163.000 kroner, oplyser hun.

»Jeg besluttede at ekskludere ham og informere medlemmerne om Johnny Nims misbrug af foreningens midler. Men pludselig var låsene skiftet ud, og det lykkedes mig aldrig at komme ind på kontoret og få fat i medlemslisterne,« fortæller Sonja Bonnichsen.

I stedet blev Sonja Bonnichsen ekskluderet for illoyal optræden.

»Jeg har en enig bestyrelse bag mig,« meddelte Johnny Nim.

Problemet var imidlertid, at bestyrelsen dengang kun bestod af Johnny Nim og Sonja Bonnichsen, da et tredje bestyrelsesmedlem netop var død.

To år efter, i 1994, var det på ny storm mod Johnny Nim. Dengang havde Johnny Nim bevilget sig et såkaldt personalelån på 1,1 mio kroner rentefrit. Affæren resulterede i, at et flertal i bestyrelsen var klar til at vælte deres formand. Blandt andet Preben Nielsen.

»Det gik ikke. Johnny stiftede over natten tre lokalafdelinger, så han ved hjælp af nye bestyrelsesmedlemmer derfra havde sit flertal hjemme. Tre kritiske bestyrelsesmedlemmer blev ekskluderet, men jeg blev genvalgt på trods af Johnny Nims advarsler. Da jeg nægtede at holde min kæft og være marionetdukke for Johnny Nim, blev også jeg ekskluderet kun en uge efter,« siger Preben Nielsen.

Den i dag enevældige forbundsformand, Johnny Nim, har ikke ønsket at kommentere sagen.