USAs nye præsident kommer til Danmark næste år, hvor han bl.a. skal møde kronprins Frederik til et møde om OL. Flere tusinde betjente klar

Danskerne får næste år besøg af USAs nyvalgte præsident Barrack Obama.I går aftes bekræftede Chicago 2016, der kæmper for at få OL til Chicago, at Barack Obama kommer til København til oktober.

- Obama elsker sport og er meget stolt af Chicago. Vi ønsker at han skal komme. Det afhænger af hans kalender, men han vil komme, hvis alt er normalt, siger Patrick Ryan, der er leder af Chicagos kamp for at blive OL-by.

Da Kronprins Frederik stiller op som medlem af Den Olympiske Komité, så vil han møde Barack Obama.

Politiet er forberedt
Danmarks Idræts-Forbund, der arrangerer mødet i København, hvor der skal vælges om OL i 2016 skal holdes i Chicago, Madrid, Rio og Tokyo, fortæller at statsoverhovederne for kandidatlandene altid kommer.

- Vi arbejder med et scenarie, hvor den amerikanske præsident, Barack Obama, deltager sammen med tidligere præsident Bill Clinton. Så vi altså får to præsidenter til København på samme tid, siger direktør i Danmarks Idræts-Forbund, Karl Christian Koch, der ikke har fået en endelig tilkendegivelse, men forventer, at han kommer, da Obama selv er fra Chicago.

Politiet har de sidste måneder forberedt præsidentbesøget sammen med idrætsforbundet og PET.

- Vi er klar med det helt store maskineri til den amerikanske præsident. Det bliver så omfattende, at vi må hente politi ind for Jylland og trække på flere tusind ansatte. Vi må derfor spare på det øvrige politiarbejde, siger chefpolitiinspektør Per Larsen, der leder forberedelsen.