Fredag den 28. januar 2000: Der indløber en fax efter kontortid i Statsministeriet, hvori sanktionerne mod Østrigs kommende regering for første gang nævnes.

Faxen bliver ifølge statsminister Poul Nyrup Rasmussen ikke opdaget før mandag den 31. januar.

Mandag den 31. januar: De 14 EU-lande advarer Østrig om, at de vil isolere landet, hvis Frihedspartiet kommer i regering.

Tirsdag den 1. februar: Østrigs konservative parti, OVP, indgår regeringsaftale med Frihedspartiet.

Torsdag den 3. februar: Frihedspartiets leder, Jörg Haider, og den konservative leder, Wolfgang Schüssel, underskriver en erklæring, der forpligter Østrig til at overholde menneskerettighederne.

Fredag den 4. februar: Frihedspartiet og OVP bliver taget i ed som Østrigs regering, og EU's sanktioner over for landet træder i kraft.

Tirsdag den 8. februar: Møde i Udenrigspolitisk Nævn i København, hvor statsminister Poul Nyrup Rasmussen underretter Folketingets partier om sanktionerne.

Onsdag den 9. februar: Poul Nyrup Rasmussen får angiveligt faxen fra 28. januar præsenteret af sine embedsmænd.

Torsdag den 10. februar: På et møde i Udenrigspolitisk Nævn forklarer Nyrup, at man i Statsministeriet har overset telefaxen fra 28. januar. Derfor kendte statsministeren først til sanktionsplanerne så sent, at han ikke kunne orientere nævnet, før Danmark måtte indføre dem.

Onsdag den 23. februar: Poul Nyrup nægter at give Folketingets partiet indsigt i Statsministeriets papirer om Østrig-sagen, efter at Venstre, Konservative og Dansk Folkeparti har stillet sig skeptisk over for statsministerens forklaring om, at han ikke havde set faxen af 28. januar og derfor ikke kunne orientere Udenrigspolitisk Nævn i tide.

Mandag den 28. februar: Frihedspartiets leder, Jörg Haider, meddeler, at han træder tilbage fra sin post.

Mandag den 13. marts: Poul Nyrup Rasmussen får efter et møde i Undenrigspolitisk Nævn tildelt en næse, fordi han ikke orienterede nævnet, inden Danmark gik med i sanktionerne mod Østrig.

Onsdag den 12. april: Jörg Haider skaber tumult i EU's regionsudvalg, da han dukker op til et møde.

Fredag den 5. juni: Østrigs regering meddeler, at den vil holde en folkeafstemning om EU's sanktioner, hvis de 14 lande ikke ophæver dem inden juli.

Tirsdag den 27. juni: De 14 EU-lande offentliggør, at der skal udarbejdes en rapport om menneskerettighederne i Østrig med henblik på at lempe sanktionerne. Rapporten skal udarbejdes af tre vismænd, som udpeges af Den Europæiske Menneskerettighedsdomstol.

Onsdag den 5. juli: Østrigs forbundskansler kræver, at EU ophæver sanktionerne senest på EU-topmødet den 14. og 15. oktober.

Torsdag den 10. august: Dansk Folkepartis planlagte møde med Frihedspartiet i Wien aflyses. En DF-delegationen med partileder Pia Kjærsgaard i spidsen er taget til Wien og må nøjes med at besøge EU's center for observation af racisme og fremmedhad.

Fredag den 8. september: De tre vismænd anbefaler, at EU-landene ophæver sanktionerne over for Østrig.

Søndag den 10. september: Poul Nyrup Rasmussen forventer, at Danmark vil ophæve sine sanktioner betingelsesløst mandag den 11. september.

Mandag den 11. september: Den franske EU-minister, Pierre Moscovici, erklærer, at de 14 EU-lande vil ophæve sanktionerne over for Østrig senest tirsdag den 12. september. /ritzau/