Slaget står på Nørrebro, men politiet jagter nu våben i hele København

SE GRAFIK OVER KRIGSZONEN HER

Hvad fanden laver I her? Sådan lød ordene fra en ung, bevæbnet indvandrer, inden han skød, da to tilfældige mænd blev forvekslet med rockere sent mandag aften i Tingbjerg.

De to sagesløse 47-årige mænd slap mirakuløst fra at blive bandekrigens første uskyldige ofre, selv om den bil, de sad i, blev gennemhullet med syv skud. De to var stoppet op ved en rasteplads for at ordne et problem med bilen. Ifølge drabschef Ove Dahl, Københavns Politi, er det et »rent held«, at de to ikke blev ramt af kugleregnen.

Tænk dig om
Skudepisoden er den seneste i en lang række af dramatiske opgør mellem rockere og indvandere, der har hærget i København i en måned. Især Nørrebro har mindet om en krigszone. Ti gange har kuglerne hvislet gennem luften i bydelen.

SE GRAFIK OVER KRIGSZONEN HER

Drabschef Ove Dahl maner dog fortsat til besindighed. Men han mener dog, at borgerne bør tænke sig om, hvis de vil undgå krydsild.

- Der er ingen grund til at stå uden for rockerborgen ved Svanevej eller ved steder, hvor der normalt færdes personer, der har relation til Hells Angels. Det er heller ikke så smart at opholde sig steder, hvor der normalt er en større forsamling af unge andengenerations-indvandrere, siger Ove Dahl.

Siden skuddrabet på den 19-årige Osman Nuri Dogan 14. august i Tingbjerg har der været en mere end ond stemning mellem indvandrere og rockere. Udover hævn og ære kæmper de to grupperinger bl.a. om det lukrative københavnske hashmarked.

Hele København
Ifølge politichef-inspektør Per Larsen arbejder politiet hårdt for at sætte en stopper for 'krigen'.

- Vi kører voldsomt på med patruljering. Ikke kun i de områder, hvor der har været de største problemer, men faktisk i hele byen. Samtidig er der blevet indført en ny visitationszone i de næste 14 dage, der betyder, at vi har mulighed for at vende lommerne hos mistænkelige personer og ransage deres biler i hele København, siger Per Larsen.

SE GRAFIK OVER KRIGSZONEN HER