Københavns Politi er ikke tilhænger af justitsminister Søren Pape Poulsens forslag om en politistation på Christiania.

Hashhandlen og lovløsheden hersker i fristaden Christiania i København. Men politiet ønsker på nuværende tidspunkt ikke at få en mobil politistation på Christiania, sådan som justitsminister Søren Pape Poulsen (K) har foreslået.

Det siger politidirektør i Københavns Politi, Thorkild Fogde.

»Det er ikke noget ønske fra Københavns Politi på nuværende tidspunkt at etablere en nærpolitistation på Christiania.«

Meldingen kommer, efter at justitsminister Søren Pape Poulsen i går fastholdt, at han stadig ønsker en mobil politistation, videoovervågning og et maskeringsforbud på Christiania for at sikre lov og orden.

De tre tiltag var et ønske fra Søren Pape Poulsen allerede i september 2016, inden han blev minister. Da Dansk Folkepartis retsordfører Peter Kofod Poulsen i går spurgte justitsministeren, om han stod ved sine forslag, svarede Pape Poulsen, at han stadigvæk mener det samme, som han gjorde dengang.

»Skulle politiet vurdere, at det er den bedste måde at skabe sikkerhed og tryghed på, så skal jeg garantere for, at jeg vil bakke op om det lige med det samme,« sagde han.

Men i stedet for en politistation er politiets fokus lige nu rettet mod at få flere beføjelser til at kunne holde pushere og deres hjælpere væk fra Pusher Street, forklarer politidirektør Thorkild Fogde.

Der er allerede oprettet et zoneforbud, som gør det muligt for politiet at bortvise hashpushere, så de ikke må opholde sig i en radius af 500 meter fra salgsstederne.

Nu er en stramning af zoneforbuddet på vej, så det også omfatter pushernes håndlangere. Hashsælgerne har både vagter, der holder øje med området, og løbere, der løber ærinder for pusherne.

Udvidelsen af zoneforbuddet er en del af en bandepakke, der er ved at blive forhandles på plads på Christiansborg.

»Vi venter på, at de nye regler om zoneforbud træder i kraft. Så vil vi anvende dem kombineret med en række yderligere overvågningsredskaber derude. Når vi kender effekterne af zoneforbuddet, må vi revurdere situationen og se, om der er behov for yderligere tiltag,« siger politidirektør Thorkild Fogde.

Andre læser også