Seere klager over Bent Stuckert, fordi de mener, at han udtrykte sin egen holdning om udlændingepolitikken. - Vi har ingen holdninger, fastslår DR's nyhedschef.

De seneste år har regeringen konsekvent kaldt dens udlændingepolitik "fast og fair". Og i aftes gjorde DR's mangeårige politiske reporter Bent Stuckert det samme.

- Den her aftale betyder, at man fastholder den faste og fair udlændingepolitik, som har været i Danmark siden 2002, lød det således fra Stuckert i TV-Avisen.

Og dermed udtrykte Bent Stuckert sin egen holdning om udlændingepolitikken, mener flere seere, der har klaget over Stuckert, oplyser seernes redaktør på DR, Jacob Mollerup.

Bent Stuckert selv ser dog ikke noget problem i sit indslag.

- Det var regeringen, der sagde, at man fastholdt det. Enhver, der var til stede på pressemødet, hørte, at Birthe Rønn Hornbech sagde dét, forklarer han til Ritzau og tilføjer:

- Jeg tager ikke stilling. Jeg refererede fra aftalen.

Hos DR siger nyhedschef Ulrik Haagerup:

- Af indslaget kunne man godt tro, at det er den pågældende journalist, der har den opfattelse. Det er ikke tilfældet, for vi har ikke nogen holdning til politik. Og skal ikke have det.

/ritzau/