Det lokale politi ignorerer spor i sagen om den forsvundne Madeleine McCann.
Det lokale politi ignorerer spor i sagen om den forsvundne Madeleine McCann. Foto: AFP

Madeleine McCann er død, og sagen er lukket. Sådan lyder svaret fra det portugisiske politi, hvis folk henvender sig med nye informationer.

LÆS OGSÅ: Her er de 48 spørgsmål Kate ikke vil svare på

- I løbet af den sidste uge har tre eller fire personer henvendt sig til det lokale politi med informationer, men de er bare blevet bedt om ikke at bekymre sig, da sagen er lukket, og pigen er død. Men der er sexforbrydere flere steder i Algarve, og det er svært at se, hvordan de alle kan være udelukket, siger en kilde til The Sun.

Andre kilder, der har været i kontakt med det portugisiske politi, betegner ligefrem betjentene som uhjælpsomme.

- De følger McCanns privatdedektiver over alt, men de har slet ikke samarbejdet bare den mindste smule.

Og den attitude er ikke ukendt for familien McCann, der er chokeret over politiets opførsel.

- Det er en skændsel, og det er enormt frustrerende. Det er præcis den attitude, vi har kæmpet mod i måneder, udtaler en kilde tæt på familien.

Afsløringerne om de lokale politi kommer, efter en ny mistænkt i sagen er dukket op. En britisk pædofil, Raymond Hewlett, sættes i forbindelse med Maddies forsvinden, men han ønsker ikke at udtale sig til forældrenes private efterforskere.

Den 64-årige Raymond Hewlett er dødssyg af kræft og er indlagt på intensiv i Aachen, Tyskland. Da Maddie forsvandt for to år siden, boede han meget tæt på det sted, hvor McCann-familien var indkvarteret. Han ønsker dog ikke at hjælpe efterforskerne og forholder sig tavs i sagen. Derfor håber de nu, at anklagemyndigheden i Aachen hurtigst muligt vil give grønt lys, så det bliver muligt at lave en DNA test på Hewlett. På den måde kan de se, om der er et match mellem ham og nogle uidentificerede spor fundet i familien McCanns ferielejlighed.

- Hvis ikke han har noget at skjule, så kan han ligeså godt snakke med os. Vi er i kapløb med tiden på grund af hans dårlige helbred, siger tidligere politiinspektør Dave Edgar.

LÆS OGSÅ: Her er de 48 spørgsmål Kate ikke vil svare på
SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.