Den lille ræv fra forsikringsreklamen var alt andet end tryg ved den store høne

Man skal ikke tro på alt, hvad der vises i reklamerne. Det er billedet et bevis på. Virkeligheden var nemlig slet ikke så idyllisk, da en reklamefilm skulle indspilles.

Sæt ikke ræven til at passe høns. Det er sådan man plejer at sige, men det omvendte kan også være tilfældet. I hvert fald når hønen hedder Klara, og ræven er Tam-Tam. De to er hovedpersonerne i en reklamefilm fra forsikringsselskabet Tryg, som de fleste sikkert har set.

I reklamefilmen lægger den lille ræv sig for hønens bryst, tilsyneladende tryg og sikker. Men virkelighedens verden var knapt så tryg for høne og ræv.

Månedsbladet Dyrevennen, der udgives af Dyrenes Beskyttelse, kan nemlig afsløre, at harmonien er et falsum. Kun ved hjælp af en sammenklipning kom ræven og hønen til at være i det samme billede.

Bange for hønen
Det viste sig nemlig at guldræven Tam-Tam, der, som navnet antyder, ikke er en vild ræv, var bange for hønen. Den stoute Karla, der er en stor Orpington skræmte simpelt hen ræven for meget.

Historien bekræftes af Trygs kommunikationschef, Henrik Hougaard. Han kan tilmed fortælle, at hønen trods sin størrelse faktisk også var bange for ræven. Eller rettere lugten af ræv.

Hønen kom først
Derfor blev filmen lavet, så hønen blev optaget først på stedet. Først bagefter blev ræven optaget det samme sted. Bagefter blev de to optagelser klippet sammen. Sådan kan det gå, når det handler om utryghed hos både ræv og høne.

Til gengæld kan seerne glæde sig over, at ingen dyr har lidt overlast under optagelserne.

Karla er vendt tilbage til sin ejer, fjerkræavlavler Torben Pedersen. Hun er den klart mest begavede høne i en flok på 13. Ifølge Trygs hjemmeside er Karla også en dame, der virkelig har fået svingfjer i karrieren. Når hun ikke er i gang med filmoptagelserne, er hun til hønseudstilling.

Guldræven Tam-Tam lever en mere eksklusiv tilværelse som dyremodel. Hun er født i en rævefarm, og skulle derfor egentlig have være pelset. Den skæbne reddede reklamefilmen hende for. Nu bor hun i en stor løbegård hos dyreadfærdsspecialist Anette Røpke, der trænede hende til filmen. Hun krævede nemlig, at ræven fik lov til at overleve reklamefilmen.