Psykolog benåder kamphund, som gik løs på naboens hund

SE BILLEDERNE: KAMPHUND AMOK I NORDSJÆLLAND

En kamphund fra Fuglebjerg undgår med nød og næppe dyrlægens dødssprøjte efter at den har været til psykolog.

Hunden har to gange overfaldet naboens foxterrier Rollo, men hundepsykologen mener ikke, at kamphunden er farlig. Den kan nøjes med at gå med mundkurv, når den bliver luftet.

Derfor vil politiet ikke kræve, at ejeren får hunden aflivet.

Det ryster Rollos ejer, Frank Jensen. Til Sjællandske Tidende siger han:

- Jeg kan ikke forstå, at en psykolog kan vurdere sådan, når den to gange kan slippe ud og fange Rollo og ruske ham. Samtidig er der jo ingen garanti for, at min nabo også sætter den mundkurv på, hvis han går nogen steder, bare fordi politiet siger, at han skal, siger Frank Jensen til avisen.

For tre uger siden var Frank Jensen på vej ud for at gå en tur med Rollo, da naboens kamphund for ud og overfaldt Rollo. Frank Jensen nåede ikke at reagere, før kamphunden havde bidt sig fast i Rollos nakke og ruskede den i godt tre minutter. så blev stakkels Rollo ellers rusket omkring i luften i godt tre minutter, skriver Sjællandske.

SE BILLEDERNE: KAMPHUND AMOK I NORDSJÆLLAND

- Jeg kunne intet gøre, sagde Frank Jensen dengang.Til sidst kom kamphundens ejer ud og fik den til at slække sit greb. Men da havde Rollo fået en dyb flænge i nakken, som gik halvvejs rundt om dens lille hoved. Rollo er kommet sig rimeligt oven på angrebet. Han skal til dyrlæge igen på fredag, fordi såret i nakken ikke er lukket helt endnu. Der er en smule betændelse tilbage.

Sagen om Rollo og kamphunden har været oppe at vende på justitsminister Brian Mikkelsens bord. Ifølge Ritzau mener ministeren ikke selv, at kamphunde hører til i Danmark. Han har opfordret landets politidirektører til i langt større grad at udnytte deres ret til at beslutte at lade en hund aflive. Det kan politidirektøren nemlig beslutte uden om retssystemet om nødvendigt.

Politidirektør i Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi, Jesper Vorstrup Rasmussen, sagde til Sjællandske, at han ikke uden videre vil udnytte den ret. Han vurderer, at det kræver en større efterforskning.Den har politiet nu gennemført med psykologens hjælp. Og hun skønner altså, at kamphunden skal have lov til at leve.

SE BILLEDERNE: KAMPHUND AMOK I NORDSJÆLLAND

Andre læser også