22,5 millioner kroner. Så meget har den ultrarige Fitness World-stifter, Henrik Bensimon Rossing, og fruen,Sophie Bensimon Rossing, givet for deres nye sommerhus i absolut første klitrække på Sjællands gyldne nordkyst.

Og selvom en udbudspris på 25 millioner kroner sandsynligvis er mere end nok til at få de fleste til at gå i en tænkeboks af den helt store slags, var Rossing-parret ganske hurtige om at slå til på deres nye fritidskvadratmeter.

Sommerhuset nåede nemlig blot at være udbudt til salg offentligt i 40 dage, før mæglerfirmaet Brix Westergaard, der har stået for handlen, atter kunne hente deres 'til salg'-skilte.

Dermed er de eksklusive kvadratmeter altså solgt godt 100 dage hurtigere end gennemsnittet for sommerhusene i Gribskov Kommune, hvor sommerhuset har adresse. Det viser tal fra Boliga.dk.

Høje priser

Henrik Rossing kunne ifølge flere medier kalde sig milliardær, efter han sidste år solgte sin Fitness-kæde til en norsk kapitalfond. Og nu kan han og fruen se frem til at nyde sensommeren i deres nye 344 kvadratmeter store sommerhus, der er bygget i 1975.

Da huset ramte markedet, var det det dyreste, man kunne få fingrene i. Og på trods af prisjusteringen er det også det dyreste, der hidtil er solgt i det ganske land i år, oplyser Boliga.

Kvadratmeterne har således vippet de traditionelle liebhaverområder i Tisvildeleje og Hornbæk af den øverste pind.

Årets hidtil næst- og tredjedyreste sommerhus er nemlig solgt for hhv. 18,5 og 17 millioner kroner og ligger i netop de to byer, mens nogle af de dyreste sommerhuse, der er til salg for øjeblikket, også har hjemme netop her.

Der er dog stadig én kandidat tilbage på feriemarkedet, der kan gå hen og snuppe topplaceringen, hvis den bliver solgt for et beløb nær udbudsprisen.

Landets p.t. dyreste sommerhus er nemlig udbudt til salg for 24,9 millioner kroner - og ønsker man at slå sig ned her i weekender og ferier, skal man en anelse nærmere København. Huset ligger nemlig i Rungsted godt en halv times kørsel nord for hovedstadskommunen.

Se Danmarks dyrest udbudte sommerhuse her