Statsminister Helle Thorning-Schmidt slår Venstres formand Lars Løkke på 11 områder ud af 18 i en stor meningsmåling, TNS Gallup har lavet for BT.

Opret abonnement på PLUS og se politikernes samlede samlede score på de 11 forskellige områder. Du får desuden adgang til reportager, store interviews, guider om økonomi, sundhed, træning og meget andet. 1. måned er gratis - herefter kun 29 kr. pr. måned uden binding.

Modtag det ugentlige nyhedsbrev fra BT PLUS her.


Statsminister Helle Thorning-Schmidt slår Venstres formand Lars Løkke på 11 områder ud af 18 i en stor meningsmåling, TNS Gallup har lavet for BT.

Vigtigst af alt slår Thorning Løkke på spørgsmålet, der lyder: ’Hvem er bedst egnet til at lede landet efter næste valg?’ 45 pct. siger Helle Thorning, 36 pct. siger Lars Løkke.

Hendes troværdighed er tårnhøj i forhold til Løkkes. 45 pct. mener, hun er mest troværdig, mens kun 16 pct. synes, Løkke er mest troværdig. Selv blandt Venstres egne vælgere mener 9 pct., at Thorning er mest troværdig, og 44 pct. svarer ’ingen forskel’.

Thorning har desuden bedst føling med danskernes hverdag, hun har visioner, folk kan identificere sig med, og hun er klart mest sympatisk. 46 pct. synes, hun er mest sympatisk, og kun 17 pct. peger på Lars Løkke.

Lars Løkke Rasmussen er derimod mest fagligt kompetent, mener 32 pct. mod 28 pct., der peger på Thorning.

Han er også bedst til at håndtere Danmarks økonomi, han har den bedste udlændinge- og integrationspolitik og de stærkeste politiske visioner.

De helt rigtige områder

I den mere muntre afdeling er det Lars Løkke Rasmussen, danskerne helst vil drikke en øl med. Men skulle de på ferie med én af dem, skulle det være Helle Thorning- Schmidt.

Venstres politiske ordfører Inger Støjberg er godt tilfreds med undersøgelsen, selv om Helle Thorning-Schmidt umiddelbart ligner en vinder:

»Jamen Lars Løkke vinder da i alt det vigtigste. Han er mest fagligt kompetent, han er bedst til at styre Danmarks økonomi, han har de stærkeste politiske visioner og den bedste udlændinge-politik. Det er da noget vigtigere end hvem, man gerne vil på ferie med.«

Nu mener de adspurgte jo, at Thorning er bedst til at lede landet?

»Jeg vil stadig mene, at hvis jeg frit kunne vælge mellem de to bedømmelser, ville jeg helst have de tal, Lars har fået. Det er de helt rigtige områder, han slår Thorning på. Jeg arbejder sammen med ham hver dag. Der er ingen tvivl om, at han er den dygtigste politiske håndværker, han vil gøre det utroligt godt, og at han ved, hvad han vil med Danmark,« siger Inger Støjberg.

Socialdemokraternes politiske ordfører Maja Panduro lægger vægt på, at danskerne, ifølge målingen, foretrækker Helle Thorning-Schmidt som statsminister - og at hun har større troværdighed end Lars Løkke Rasmussen:

»Helle Thorning-Schmidt har vist sig som en stærk leder - også når det ikke var nemt - der har trukket Danmark ud af krisen,« siger Maja Panduro.

Drik øl med Helle

Hun forklarer, at ‘det har historisk været sådan, at de borgerlige partier har været opfattet som nogle, der gik mere op i at have styr på økonomien.’

Og derfor vinder Løkke det spørgsmål, mener hun.

»Men jeg synes, at vi meget stærkt og tydeligt har modbevist det. Jeg oplever egentlig også, at mange danskere deler den opfattelse.«

Løkke er til gengæld mere ‘fagligt kompetent’ og har også større politisk erfaring - er Helle Thorning-Schmidt for grøn?

»Det er rigtigt, at han har været politiker i meget lang tid, men jeg tænker, at resultaterne er vigtigere end ancienniteten. Thornings resultater taler for sig selv. Han har intet at lade hende høre, når det kommer til, hvem der er mest kompetent,« siger Maja Panduro.

Folk vil også hellere drikke en øl med Løkke?

»Det kan anbefales at drikke en øl med Helle. Jeg har ikke drukket øl med Lars, så jeg kan ikke sammenligne. Men det er ikke et selvstændigt mål for os, at folk skal have lyst til at drikke øl med hende,« siger Maja Panduro.

Se resultaterne her: