Asteroiden 'Apophis' forventes at komme farligt tæt på jorden 13. april 2036. Derfor opfordrer en gruppe rumforskere FN til at lede en mission i rummet, der kan få asteroiden til at ændre bane. Skulle asteroiden med en diameter på 140 meter ramme jorden, vil det være en katastrofe.

Det virker som taget ud af den apokalyptiske storfilm 'Armageddon' med Bruce Willis i hovedrollen, når en gruppe rumforskere vil samle et hold til at rejse ud i rummet og redde jorden.

Ifølge den tidligere amerikanske astronaut Rusty Schweickart, er FN tvunget til at skride til handling mod faretruende asteroider.

- Dette handler ikke bare om 'Apophis'. Alle lande er i farezonen for at blive ramt af asteroider, og vi har brug for at blive enige om en del spørsmål omkring hvordan vi skal håndtere sådanne farer, sagde Rusty Schweickart, der iøvrigt også arbejder for organisationen 'Association of Space Explorers', på konferencen i San Francisco.

Vi kan redde os selv
'Apophis' har en diameter på 140 meter, og den er således stor nok til at udrydde en hel by eller region. Forskerne har regnet ud, at sandsynligheden for at asteroiden rammer jorden er 1:45.000, og selvom det derfor er meget usandsynligt, så mener forskerne altså, at vi er nødt til at gøre noget.

Planen er, at astronauter skal rejse ud i rummet, hvor de skal lande på asteroiden. De skal derefter få den til at ændre bane, så den ganske ufarligt vil passere jorden.

Det vil tage 12 dage at rejse til asteroiden, og forskerne håber altså på, at FN vil påtage sige ansvaret for missionen.

Allerede i næste uge vil Rusty Schweickart fremlægge et udkast for FNs komité for fredelig udnyttelse af det ydre rum, der beskriver hvordan asteroiden 'Apophis' kan forhindres i at ramme jorden.