Hvad der skulle have været årets fest på årtusindets sidste juleaften, forvandledes brutalt til et mareridt for restaurationsejer Henrik Enevoldsen og hans thailandske kone, Tipakorn Prachumphan.

____simple_html_dom__voku__html_wrapper____>Fredag aften, hvor 60 gæster var samlet i parrets restaurant, Café Europa, i den thailandske turistby, Krabi, for at fejre en traditionel skandinavisk juleaften med flæskesteg, rødkål og ris á'lamande, viste det korrupte thai-politi sig fra sin værste side.

"Tidligere på dagen var en betjent i civilt tøj kommet ind i vores restaurant, hvor han krævede at spise gratis, hvilket på thailandsk betyder, at han ville bestikkes for at lade os være i fred," fortæller Henrik Enevoldsen.

Betjenten blev afvist af Henrik Enevoldsens kone, Tipakorn, med henvisning til, at restauranten ikke serverede gratis for nogen.

"Alle betaler - rig som fattig," siger den danske restauratør, der i sine ni år i thailand ikke tidligere er blevet presset af korrupte betjente.

"Men andre steder, hvor restauranterne er bukket under for politiets pres, kommer betjentene hele tiden og kræver mere og mere - så er det penge de vil have, eller gratis middagsselskaber for alle deres venner - hvis man først er kommet i lommen på dem, er det sket - de kan simpelthen ruinere os," fortæller han.

At den forsmåede betjent bestemt ikke var tilfreds med at blive nægtet sin bestikkelse, fik parret at føle få timer senere.

Ved 21-tiden, da julefesten var godt i gang, troppede han op sammen med en kollega i fuld uniform og krævede festen stoppet.

"Jeg har aldrig oplevet noget lignende," fortæller Henrik Enevoldsen.

"De skabte sig som åndssvage, råbte og skreg, marcherede frem og tilbage og viftede med arme og ben."

"De ville simpelthen have penge for at lade festen fortsætte," siger den rystede restauratør.

Da betjentene endnu engang ikke havde held med at presse bestikkelse af parret, arresterede de ganske enkelt Henrik Enevoldsens kone, Tipakorn.

Undskyldningen, de brugte, var at der skulle være kommunalvalg dagen efter, og i Thailand er der en lov, der forbyder alkoholudskænkning til thailændere dagen inden et valg.

"Men det var jo fuldstændig idioti, for der var kun turister i restauranten - thailænderne er buddhister og fejrer slet ikke jul," siger Henrik Enevoldsen.

Hans kone blev afhørt af det thailandske politi i mere end to timer, inden det lykkedes for ham at få hende frigivet mod kaution.

30.000 af den lokale valuta, bath, hvilket svarer til 6.000 kroner, måtte han lægge på bordet, for at redde sin kone fra det frygtede thailandske fængselssystem.

Til sammenligning tjener den gennemsnitlige thai-arbejder omkring 5.000 bath om året.

Næste dag måtte hans kone, der i øvrigt fungerer som områdets femsprogede tolk, retsmedhjælp og turist-kontakt, stille i retten i Krabi, hvor hun blev idømt et års betinget fængsel og en bøde på netop en thailandsk årsløn, 5.000 bath. "Det værste er næsten, at der var masser af julefester, hvor der blev serveret alkohol til såvel turister som thailændere, men dem var politiet ikke interesserede i, for mange af dem havde højtstående thailændere som gæster," siger Henrik Enevoldsen.

"Blandt andet var der en fest på byens største hotel - men den turde de slet ikke tænke på at røre ved, for hotellet er delvist ejet af en minister, og politimesteren var med som gæst - men sådan er det hernede - Thailand er gennemkorrupt," fortæller han. Parret vil nu klage til byens borgmester, den thailandske turistorganisation, TAT, og om nødvendigt landets konge.