En lille gruppe fra Journalisthøjskolen i Århus har valgt en noget alternativ måde at sætte fokus på dyrevelfærd. På nettet viser de, hvordan katten slagtes, hvorefter de spiser den.

DEBAT: ER DET OK AT SLAGTE EN KAT?

Og gruppen går ikke stille med dørene, når det kommer til den nye ret. På en gruppe på internetsiden facebook viser de i billeder, hvordan man slagter Danmarks mest populære kæledyr.

Billederne er lavet til en artikel, der blev bragt i sidste nummer af journalisthøjskolens magasin Citat.

- Artiklen skal give fornemmelsen af, at der, selvom det er et kæledyr, bare er tale om et stykke kød. Folk er virkelig, virkelig gode ved deres kæledyr og bruger tusindvis af kroner på dem. Samtidig køber de billigt svinekød nede fra Netto, hvor svinene er behandlet ad helvedes til. Og hvorfor er det mere forkasteligt at spise en kat i forhold til en gris? Er det ikke vigtigere at tænke over, hvilket liv dyret har haft, spørger Laura Bøge Mortensen, der er redaktør for magasinet.

Katten er skudt af en landmand, og skulle have været aflivet under alle omstændigheder. Selvom det ikke er ulovligt, møder artiklen stor modstand hos Dyrernes Beskyttelse, der finder ideen usmagelig.

- Jeg bryder mig overhovedet ikke om det. Det er den dårligste måde at sætte fokus på dyrevelfærd på. Og katten er netop et af de dyr, vi får flest henvendelser omkring, fordi de lever et dobbeltliv. Jeg kan ikke begribe det, og finder ideen meningsløs, siger direktør for Dyrenes Beskyttelse Ole Münster.

Scroll ned og læs mere

God nok grund
I alt vises over 30 makabre billeder af, hvordan dyret ændrer sig fra pelsdyret, vi kender, til små lettilberedelige stykker. Det er en udlært kok, som har indvilget i at deltage i tilberedningen, og på gruppens internetside bliver det også diskuteret, hvordan katten smager, og der er skam også en delikat opskrift på retten ’kattebakke’.

- Jeg synes, vi havde en god grund. Vi havde undersøgt, at det var i orden, men vi modtog da nogle harme kommentarer, da det rygtedes, at vi ville spise en kat. Men siden bladet udkom, har der ikke været nogen dårlige reaktioner, siger Laura Bøge Mortensen, der selv var med til at smage på deliKATessen.

Og hvis nogen skulle være i tvivl, så smager kat:

- ... lidt af kylling. Først. Bagefter sådan lidt af pels. En anelse sej i kødet, som en af gruppens medlemmer skriver.

Billedserien kan ses på facebook. Du kan følge linket her, hvis du er medlem af Facebook, men der advares mod stærke billeder, der kan virke stødende.

Se billederne af den slagtede kat her