Hundreder af troende og nysgerrige strømmer til en motorvejs-underføring i Chicago, hvor et billede af Jomfru Maria pludselig har vist sig på betonvæggen. Eller er det bare en snavset plet?

I disse pavevalg-tider er måske naturligt, at troen kommer i forgrunden. Det er den i hvert fald kommet for de hundreder, som sammen med almindelige nysgerrige står i kø for at se et billede af Jomfru Maria, der har vist sig på en betonvæg i en fodgængertunnel under Interstate 90 i centrum af den amerikanske storby Chicago.

Interessen for at se aftegningen på væggen er så stor, at politiet er begyndte at patruljere stedet, som nærmest er blevet et pilgrimsmål. Mange har lagt blomster foran aftegningen på væggen og et billede af den afdøde pave Johannes Poul II står ved siden af et maleri af Jomfru Maria sammen med masser af stearinlys.

Men måske er der en mere naturlig forklaring på aftegningen. Ifølge Illinois transportministerium er den skabt af salt, der siver ud af betonen. Men myndighederne har ingen planer om at vaske den væk.

- Vi betragter aftegningen som ethvert andet mindesmærke ved vejkanten, siger en talsmand ifølge Sky News.

Nogle af de tilstrømmende er overbevist om, at billedet virkelig forestiller Jomfru Maria:

- Vi har troen. Vi kan se hendes ansigt, siger Elba Tello fra Chicago.

En anden tilskuer, Victor Robles var dog mere nøgterne:

- Jeg kan kun se en betontunnel og en aftegning, som kunne opstå overalt. Men hvis det hjælper nogen til at følge sig tættere på Gud, så er det måske et godt tegn.

fh@bt.dk