SYDNEY: "For mig har OL været et helvede fra dag ét. Nu skal jeg bare hjem og have fred." Joachim B. Olsen mandede sig op og talte rent ud af posen i går. Han havde lækket et rygte om, at den finske OL-guldvinder i kuglestød, Arsi Harju, var blevet testet positiv og derfor skulle have frataget sin medalje, og det kostede danskeren tre dage i den olympiske by.

"Jeg kunne ikke i min vildeste fantasi forudse, at det her ville blive så stor en historie. Jeg undervurderede nettet, og det var naivt af mig ikke at vide, hvad jeg gjorde," sagde Joachim B. Olsen.

Han var overrasket over, at sagen blev så stor, som den gjorde - bemærkningerne om Harju var skrevet i et internt kaster-chatforum, men blev derefter kendt i pressen og gjorde, at DIF måtte statuere et eksempel.

Et led i dette eksempel var, at Olsen skulle undskylde sig over for finnen. Det gjorde han også i går, og derefter gik dagen med at pakke færdig og se sig selv og omverdenen - sidst på eftermiddagen personificeret i pressen - i øjnene igen.

"Jeg vil godt understrege, at det er ikke mig, der har fabrikeret dette rygte. Det har jeg også sagt til Harju - jeg fik det at vide af en tysk træner og en tysk kuglestøder, og det var af en karakter, som jeg kun kan stole på.

Jeg troede på, at det var sandt; men tilsyneladende har det ikke noget på sig, for Harju har da heldigvis stadig sin guldmedalje," sagde Joachim B. Olsen.