Den hjemsendte kuglestøder Joachim B. Olsen beklager nu stærkt, at han har udspredt rygter om, at den finske OL-guldvinder Arti Harju var dopet og ville få frataget sin OL-guldmedalje.

Allerede tirsdag udsendte Joachim B. Olsen i et privat chatroom på nettet en meddelse, hvor han videregav rygter om, at den finske guldvinder var testet positiv.

Joachim B. Olsen beklagede dagen efter i samme chatroom, at han videregav rygterne og undskyldte mange gange. Han understregede samtidig, at han håbede at rygtet var usandt og at det ikke var hans hensigt at videregive rygtet til offentligheden.

Imidlertid har sagen skabt mediestorm i Finland.

Den danske delegation i Sydney har overfor den finske OL-delegation beklaget, at Joachim B. Olsen har udspredt disse rygter.

For at understrege undskyldningen overfor Finland har DIFs brestyrelse besluttet, at Joachim B. Olsen skal forlade OL-lejren. Lørdag sættes han på et fly til Danmark.

Den danske kuglestøder erkender, at han har begået en dumhed ved at videregive rygterne.

Den finske sportsminister Suvi Linden har modtaget undskyldningen og har erklæret sig tilfreds med den danske delegations håndtering af sagen.