Jes Dorph tæt på at besvime i sminkestolen og måtte forlade Tv2 i en ambulance.

Tv2s guldpokal, Jes Dorph-Petersen, er begyndt at lide af angst, efter han fik sig noget af en forskrækkelse for en tre måneder siden, skriver Billed Bladet torsdag.

Dorph sad i sminkerummet og skulle forberede sig på "Nyhederne" en eftermiddag, da han fik et hosteanfald, som han aldrig havde prøvet før.

- Det ville bare ikke stoppe. Det hele blev sort for mig, og jeg var tæt på at besvime. De ringede efter en ambulance, som kørte mig til hospitalet i Odense. De sagde, at der ikke var noget alvorligt galt, men der i ambulancen fik jeg dødstanken, som jeg i dag kalder mit møde med døden, fortæller den 49-årige tv-vært til Billed Bladet.

Mens kollegaen Jesper Steinmetz blev hastindkaldt som vikar til nyhederne, tog Jes sig en lur på 14 timer.

- Det er vist kun sket en gang før i mit liv, at jeg har sovet så lang tid. Jeg ved ikke hvorfor, idet jeg ikke var specielt stresset eller noget. Jeg ryger desværre cigaretter, ja. Men jeg er ikke storryger. Det var ikke derfra hosten kom, fortæller Jes Dorph om episoden til ugebladet.

Fra hospitalet ringede Jes Dorph til sin kone, som er praktiserende læge, og hun kunne ligesom lægerne berolig ham. Hun berolige ham så meget, at han nu har valgt at tage konsekvensen af det.

- Tro mig, jeg prioriterer virkelig familien højt nu. Så højt, at min chef for nylig kaldte mig ind og spurgte, hvorfor min vagtplan er sådan, at jeg absolut skal have fri om onsdagen.

Dertil svarede Jes Dorph chefen: - Det skal jeg bare, for jeg er blevet holdleder for min ni-årige søns puslingehold i fodbold. Det er vigtigere end alt andet!

Jes Doprh, som i disse dage fejrer Tv2's 20 års fødselsdag, har været ankermand for kanalen i 15 år.