Du kender hende fra Big Brother, hvor hendes hit »House of Fire« var fast titelmelodi i 104 dage.

Som barn var hun fan af David Bowie og Gustav Winckler, hvis sange blev udført i mandolin og violinversion sammen med hendes bedsteforældre. Senere turnerede hun Europa tynd med et internationalt orkester og sang alt lige fra Deep Purple til tyske schlagere. Karrieren stoppede dog, da hun en dag fik en fibersprængning i den ene lunge.

Navnet er Jeanett Debb, og på mandag debuterer hun med albummet »Virtualize«.

Jeanett Debbs far er fra Syrien, så det internationalt klingende navn er ikke et opfindsomt påhit fra pladeselskabets side.

»Mange tror, at det er konstrueret. Jeg blev engang ringet op af en tysk kapelmester, som meget forundret spurgte, om det var mit rigtige navn. På tysk betyder Debb vist nok landsbytosse, og på syrisk betyder det ulv. Jeg ved godt, hvad jeg selv foretrækker,« siger Jeanett Debb og understreger, at Johnny Depp og hun ikke er i familie.

Interessen for musik fik Jeanett Debb ind med modermælken. Morfaderen var violinbygger, mormoderen spillede mandolin og mosteren var bidt af rock'n roll.

»Selv om det var ekstremt, var det ren lykke for mig, når alle troppede op med hver deres instrument under armen, og jeg overtog stueorglet,« siger Jeanett Debb.

Selv var hun ikke et øjeblik i tvivl om, at sangkarrieren skulle blive hendes levebrød. I ungdomsårene spillede hun på et tidspunkt i seks bands på samme tid.

I 1997 tog karrieren for alvor fart, da Jeanett Debb fik tilbud om at blive forsanger i et internationalt orkester, der turnerede rundt i hele Europa.

»Kombinationen af at rejse og være fuldtidsmusiker var så uimodståelig, at jeg sprang fra min uddannelse på RUC og tog på turné. Vi havde et repertoire på 150 numre, der spændte lige fra disco og jazz til tyske schlagere. Jeg fik virkelig lært noget om musikken som håndværk, og det var sjovt at spille for så mange forskellige nationaliteter.«

Det vildeste Jeanett Debb var ude for var, da orkestret i Spanien skulle spille syv set, hver dag i syv uger i træk.

»Jeg startede med at få bronkitis, men jeg blev alligevel stadset ud i lange handsker og aftendress og klarede mig igennem showet. Dagen efter fik jeg lungebetændelse, men det gik også okay. Jeg blev proppet med alt mulig smertestillende, selv om jeg normalt bliver svimmel af en halv Panodil. Jeg skulle bare stå på den scene, for ellers fik jeg ikke nogen penge. Jeg fik først fri den dag, hvor jeg fik en fibersprængning i min lunge, fordi jeg hostede så meget. Jeg fik lov til at hvile i to dage, så var det op på scenen igen. Jeg har altid levet mit liv i ekstremer, men da havde jeg fået nok, så jeg sagde op og tog hjem til Danmark.«

På turneen mødte Jeanett Debb produceren og guitaristen Mogens Binderup, og da Jeanetts lunge var kommet til sig selv igen, begyndte de i fællesskab at skrive tekster og lave musik til albummet »Virtualize.«

I over et år indspillede de numrene i et dansk studie, men det var først i starten af 2001, at albummet for alvor tog fart efter at pladekontrakten med Sony var i hus.

»Blækket på kontrakten var dårlig tørt, før jeg fik at vide, at »House of Fire« var blevet valgt som titelmelodi til Big Brother showet. Jeg skulle lige have et par dage, før jeg gav mit endelige svar, for det lød umiddelbart helt vanvittigt, at min sang skulle spilles 30 sekunder om dagen i 100 dage i træk.«

Jeanett Debbs bekymringer gik på, at »House of Fire« ville stjæle billedet, frem for at det var selve albummet, der var i fokus.

»Jeg håber på, at den eksponering Big Brother har givet mig, har pirret folks nysgerrighed, så de har lyst til at høre hele albummet, når det kommer på gaden. Og så beder jeg til, at det ældre publikum ikke lader sig afskrække af, at en af sangene har været titelmelodi i Big Brother showet,« siger Jeanett Debb, der selv beskriver pladen som »melodiøs rock-pop.«

Jeanett Debb har nu slået sig ned i Københavns nordvestkvarter sammen med »sit livs kærlighed« - katten Isabella. Livet på landevejen trækker dog stadig, og snart vil hun igen være på farten. Til efteråret skal hun på Danmarksturne med albummet »Virtualize«, der er at finde i butikkerne fra på mandag.