James Sampson voksede op i et barskt miljø i Californien, og da han var 19 år, blev hans storesøster dræbt af sin mand, men det var ikke nødvendigt at hævne det. Forinden havde der dog været mere succes - han blev udvalgt blandt 3000 til at være med i Michael Jacksons kor.

Foto: Privatfoto
Vis mere

1974: Her var jeg en lille dreng og det var sidste dag, vi boede i det hus i Compton i Californien, inden min mor og far flyttede Long Beach.  Det var ikke lige verdens bedste miljø, det var bander og folk der solgte stoffer. Men der boede heldigvis en sherif i den ene ende af gaden og en politimand i nærheden. Min far var ansat i militæret og skiftede rør på skibe, og min mor var ansat i receptionen på en skadestue. Det var ret heldigt for jeg var en dreng, der tit kom til skade. Min skulder gik af led og mine ankler har jeg brækket fire gange hver, blandt andet da jeg hoppede ned fra første sals højde med to poser, som jeg troede kunne virke som faldskærm - og da jeg røg ned fra taget af en isbil.

Med mor og far: Jeg elskede at gå i skole og fik høje karakterer. Det var et andet system end det i Danmark, hvor børn bliver sat sammen i børnehaveklassen og er tvunget til at være sammen med de samme i ni år. I USA er timerne spredt, så man er sammen med mange i løbet af dagen og får mange venner. Man er ikke så sammentømret som i Danmark, hvor man har de samme venner, fra man er seks år. Mine forældre blev skilt i 1980.

Foto: Privatfoto
Vis mere

Med Evy i Disneyland: Jeg mødte Evy på et diskotek i Long Beach Californien i 1995, da hun var aupair, jeg var 24 og hun var 20. Jeg blev betaget af, at hun var anderledes, havde lidt mere ben i næsten og mere selvsikker. Vi mødtes også de næste fire dage, og det var meget mystisk, for vi havde omtrent det samme tøj på hver gang. En dag havde jeg hvide bukser og en stribet pullover i alle farver og hun havde hvide bukser og en top i samme farver. Det var som om nogen fra oven ville sende os et budskab. Her var vi i Disneyland sammen.

Foto: Privatfoto
Vis mere

Var i Michael Jacksons kor: Da jeg var 14 år, kom jeg med i et børnekor, der hed Children of the World, som blev samlet af Michael Jackson. Vi var tre tusinde børn til audition, og jeg var en af de 50, der kom med. Mange af dem, der kom med, var ikke fra Californien og havde aldrig set en strand. I to år rejste jeg omtrent hele verden rundt og sang for for først og fremmest publikum, men også Sinatra, Joe Cocker og Bette Midler. Jeg mødte nu ikke Michael Jackson selv, kun hans bror, som havde sit barn med i koret. I øvrigt var Alyssa Milano, som i dag er skuespiller, også med i koret.

Søster blev dræbt: Da jeg var ti år, fik jeg min første nevø, da min storesøster blev mor. Desværre blev min søster dræbt, da jeg var nitten, så min mor og jeg opfostrede hendes tre børn.  Det var ellers meningen, jeg skulle på Florida University. Hun var 27 år, men desværre havde hendes mand et problem med stoffer, som vi ikke vidste noget om. Han dræbte hende og begik selvmord bagefter. Så behøvede hverken min storebror eller jeg tage livet af ham. Det står jeg ved. En dreng vil altid beskytte sin søster, og vi har altid beskyttet hinanden i familien. Jeg synes en mand, der løfter sin hånd over en kvinde i andet end kærlighed, er en svagpisser. Vold er noget af det værste, der findes. Vi tog os af hendes tre børn på fire, seks og otte år, og jeg kunne umuligt forlade familien på det tidspunkt, og de skulle ikke på børnehjem. I sorte og latino og asiatiske kulturer holder familien sammen. Vi gør også noget for de gamle, de kommer ikke på plejehjem. Hvorfor ikke give dem al den glæde de kan få i de sidste timer? Både min oldemor og mormor døde hjemme.

Foto: Privatfoto
Vis mere

Miss Fitness: Her havde Evy og jeg fem års bryllupsdag, og samme dag blev hun nummer to i Miss Fitness. Jeg sørgede for at en limousine hentede os, da vi skulle i byen og fejre både bryllupsdagen og hendes succes. Hun har altid været glad for træning og blev uddannet i fitness hos Kenneth Stenlund.

Foto: Privatfoto
Vis mere

At vænne sig til Danmark: Det føltes bare rigtigt for Evy og jeg at være sammen, så vi blev gift i 1997. Brylluppet holdt vi på det hotel, hvor Evy arbejdede. På billedet er det venner og en ældre professor fra mit college. Og Evy havde sin bedste veninde fra Danmark og sine forældre med. Ofte er Evy og jeg sammen 24 timer i døgnet, og vi har i dag Zion og Zoya på seks og elleve år. Vi var sammen i USA i fire år og flyttede til Danmark i 1999. Det var spændende at komme hertil, men der var også nogle ting, jeg skulle vænne mig til. Sådan noget som køkultur, og at folk ikke ventede på hinanden, når man skulle stige ind og ud af togene. Og hvorfor man ikke holdt døren for hinanden. Det kom bag på mig. Det er også sjovt med dem, der har en mening om amerikanere, selvom de har aldrig være i USA, men kun set TV. Jeg oplevede, da jeg arbejdede som pædagog, at en af drengene nægtede at snakke med mig, for han var overbevist om, at jeg var pusher, fordi jeg var fra Californien og var sort. Det tog lidt tid at få ham omvendt, og vi kender forresten hinanden i dag som venner.