Det er ikke moskeen på Dortheavej i Københavns Nordvestkvarter, der har forlangt at Amanda skal have tørklæde på under skolebesøget i moskeen.

- Nej, det kunne vi aldrig drømme om at forlange, siger Bilal Assaad, der er formand for Islamisk Trossamfund.

- Det er helt frivilligt om man vil have tørklæde på, når man kommer på besøg i moskeen. Der ligger tørklæder fremme som man kan tage på, hvis ikke man har sit eget med, men det er absolut ikke et krav, hvis ikke hun er muslim, siger Bilal Assaad til B.T.

Moskeen har mellem 150 og 200 besøg om året af grupper på mellem 20 til 70 mennesker.

- Der kommer mange forskellige mennesker udefra og besøger os, fordi de gerne vil se hvordan muslimer opfører sig til daglig, eller opleve hvordan det går til under fredagsbønnen, siger Bilal Assaad.

Så I føler jer ikke stødt, hvis piger ikke tager tørklæde på i moskeen?

- Nej, overhovedet ikke. Det er måske lærerne, der gerne vil have at eleverne tager det på. Det har jeg hørt om nogle gange. Men det er helt misforstået, at man skal efterligne muslimer, hvis man ikke er muslim. Vi har aldrig sagt, at man skal have tørklæde på under besøg.

Kan du forstå, at pigens mor ikke bryder sig om at hendes datter skal være tildækket?

- Ja, det kan jeg da godt. Hun er jo ikke muslim, og vi bliver ikke stødt over, at hun ikke har tørklæde på. Du må huske på, at det ikke er Saudi Arabien, hvor alle kvinder skal være tildækkede hele tiden. Vi bor i Danmark, og det er jo også vores land, siger formanden for Islamisk Trossamfund til B.T., der i øvrigt oplyser, at moskeen også må finde sig i, at indfødte danskere på besøg tropper op i let dansk sommertøj i sommersæsonen.