Lokalrådet i Basra kræver to britiske SAS-soldater, som blev befriet i en dramatisk aktion med ti kampvogne, udleveret til irakerne.

Myndighederne i Basra oplyste torsdag, at de ikke længere vil samarbejde med de britiske styrker, som tidligere på ugen stormede et fængsel i byen for at befri to briter. Kontakterne vil først blive genoptaget, når briterne udleverer fangerne.

Men ved tilbagekomsten til Bagdad efter et besøg i London sagde Iraks premierminister, Ibrahim Jaafari, at Basra-affæren ikke er nogen "uoverstigelig forhindring" i forholdet mellem de to lande.

Han sagde, at der vil blive indledt en fælles britisk-irakisk undersøgelse af sagen, der har ophidset mange borgere i Basra.

De to briter fra elitekorpset SAS, der var på hemmelig mission i Basra klædt som arabere, blev standset af irakisk politi ved en afspærring mandag. Her kom det til en skudduel, inden de to mænd blev anholdt.

Senere samme aften angreb op mod en halv snes britiske kampvogne politiets fængsel, smadrede bygningens mure og forsvandt med de to britiske fanger.

/ritzau/