Gynækolog Christine Felding har lige nu travlt med at lave falske jomfruhinder på piger med indvandrerbaggrund. Mødommen skal være intakt inden bryllupsnatten.

Sommermånederne er højtid for nye, falske jomfruhinder. Unge indvandrerpiger vil nemlig nå at sløre beviset for tabt uskyld, inden vielsesringen kommer på fingeren. Det fortæller gynækolog Christine Felding, der har en privat klinik i Nordsjælland.

- Vi har et boom i øjeblikket. Sådan er det altid i maj, juni og juli. Vi laver omkring to til tre stykker om ugen lige for tiden. Det er bryllupstider, siger Felding.

Resten af året laver hun omkring to til tre jomfruhinder om måneden.

Leif Randeris, som er leder af Indvandrerrådgivningen i Århus, oplever også, at flere piger i disse måneder spørger til en ny jomfruhinde.

- De skal nå at blive rekonstrueret, inden de skal giftes i hjemlandet, fortæller lederen.

Randeris og Felding er enige om, at de 18-20 årige-piger, som vælger at få en rekonstrueret jomfruhinde, oftest er veluddannede og velintegrerede piger. Men en rekonstrueret mødom løser ikke nødvendigvis pigernes problemer, mener Randeris, der tit ser de selvsamme piger, når ægteskabet er gået i stykker.

/ritzau/