Det kan godt være, at den chili, du får på pizzaen hos din lokale dej-snedker, er stærk. Men det er altså ikke noget i forhold til verdens stærkeste chilipeber, Bhut Jolokia.

Den indiske kvinde Anandita Dutta Tamuly på 26 år, må være udstyret med en jernmave. Hun vil forsøge at komme I rekordbøgerne, ved at spise så mange Bhut Jolokia chilipebere som muligt i én omgang. Og ifølge hende selv bliver det en smal sag at slå den eksisterende rekord på otte pebere på et minut.

- Jeg har allerede skabt historie på indisk TV, ved at spise 60 pebere på to minutter. Jeg er derfor helt sikker på, at rekorden bliver min, siger den selvsikre Anandita til ananova.com.

Spøgelses-chilien
Anandita blev vild med chilien som barn, da hendes mor smurte noget Bhut Jolokia på hendes tunge for at kurere en infektion.

- Chilien er så stærk, at den kan drive onde ånder væk, deraf navnet spøgelses-chilien, siger Anandita til ananova.com.

En chilis stærkhed opgøres I Scoville enheder og en almindelig jalapeno har en styrke på 10.000, mens Bhut Jolokia er helt oppe på 1.000.000. Så det kunne altså være du skulle lade være med at klage, næste gang du får en pizza der er lidt for stærk.