Parkens bestyrelsesformand rådførte sig med den indiske guru Dr. Sham før købet af badelandet Lalandia. "Usædvanligt," siger iagttager.

En indisk gurus fornemmelser var i 2004 med til at overbevise Flemming Østergaard om, at han skulle investere i badelandet Lalandia. Det skriver nyhedsbureauet Newspaq.

En af de investeringer, der i dag har skabt økonomiske problemer for Parken Sport & Entertainment, og er med til at sende virksomheden ud af 2009 med et underskud på 254 millioner kroner.

Flemming Østergaard har tidligere fortalt åbenhjertigt om sin indiske rådgiver, Dr. Sham Sunder, som han mødte gennem en fælles bekendt på ferieøen Mauritius.

Og den stærkt kritiserede Parken-boss bekræfter da også over for Nyhedsbureauet Newspaq, at han har rådført sig med Dr. Sham. Men derefter stopper talelysten.

- Det er en rådgiver ligesom alle andre. Det er ikke ham, der træffer beslutninger. Hvad er det, du vil spørge om?, lyder det fra Flemming Østergaard.

Jeg vil gerne høre, hvorfor du tog den her indiske guru med på råd omkring købet af Lalandia?


- Ved du hvad, vi er for langt ude, du. Kan du have en rigtig god dag.

Fortryder du i dag, at du har taget ham med på råd?

- Kan du have en rigtig god dag.

En af de kritiske iagttagere af Parken Sport & Entertainments økonomiske rutsjetur kalder rådgivningen omkring købet af Lalandia for "usædvanligt."

- Hvis det er korrekt, at rådgiveren har været med i overvejelser omkring køb, så er det en relativt usædvanlig fremgangsmåde i forretningslivet. Normalt træffer man forretningsmæssige beslutninger ud fra økonomiske kalkuler og vurderinger baseret på et sagligt og objektivt grundlag, siger direktør for Økonomisk Ugebrev, Morten W. Langer, til Newspaq.

Han påpeger, at det generelt er fornuftigt at træffe beslutninger på baggrund af en bred vurdering. Men Flemming Østergaards indiske bekendtskab er alligevel et særsyn.

- Det er udmærket at trække eksterne rådgivere ind for at få et bedre beslutningsgrundlag. Men normalt er det andre typer rådgivere, siger Morten W. Langer.

I et interview i B.T. året efter investeringen i Lalandia fortalte Flemming Østergaard åbenhjertigt om sit guru-bekendtskab: Han fik årlige besøg af Dr. Sham og havde brugt ham til at indrette sit hjørnekontor på Østerbro efter det hinduistiske indretningssystem Vastu.

Men den indiske rådgiver var ikke kun med til ommøbleringen og opsætningen af et par små messing-plader, der skulle give god energi i Parken-bossens kontor og kurere ham for migræne.

- Før investeringen i Lalandia ringede han selv og sagde, at jeg jo gik og tumlede med nogle tanker om at investere. Han havde været i 'kontakt' med mig, som han sagde. Han kunne umuligt vide noget om det, men det gjorde han altså alligevel, sagde Flemming Østergaard dengang til B.T. og uddybede:

- Han sagde, at det var en god ide. At der var god energi omkring det, og at det var noget, jeg godt kunne gå videre med.