Op mod hver 10. mand er sexgal og kan ikke beherske sig, mener Islamisk Trossamfunds nye imam

Kvinderne skal passe på – og helst bære tørklæde. Ellers risikerer de at blive offer for overgreb.

Sådan lyder den opsigtsvækkende melding fra imam Mostafa Chendid fra Islamisk Trossamfund, som er udpeget til at løfte arven efter Danmarks hidtil mest kendte imam, afdøde Abu Laban.

Og det gør Mostafa Chendid bl.a. med denne begrundelse for, hvorfor det er en god idé for kvinder at gå med tørklæde.

- Lad mig nævne Amerika. Hvert halve minut er der en ny voldtægt. Når en kvinde svanser af sted, så frister det mændene, og tørklædet tjener til at beskytte hende.

Koldt og en anden kultur
Mostafa Chendid uddyber synspunktet med disse ord:

- Som udgangspunkt har mænd de tilbøjeligheder. Men glem ikke, at vi befinder os i et koldt land. Og glem ikke, at jeres kultur er anderledes end vores. Desuden siger jeg ikke, at alle mænd er ude af stand til at beherske sig. Måske drejer det sig kun om fem-ti pct. af mænd, der ikke kan beherske sig, men det er også tilstrækkeligt.

Imamens kontroversielle sex-teori fremsættes i et stort interview i Weekendavisen, hvor Mostafa Chendid også forklarer, hvorfor kvinder ikke har plads i selve moskeen under imamens prædiken:

- Den muslimske bedestilling er nu engang sådan, at mænd ikke kan koncentrere sig i moskeen, hvis der ligger kvinder på knæ, siger han.

B.T. forsøgte i går at få Mostafa Chendid til at uddybe sine synspunkter omkring kvinders tildækning og 'svansende' adfærd.

Men det ønskede han ikke:

- Hvorfor hele tiden tale om tørklædet. Ønsker I tilstande som i London, sagde han uden at uddybe, hvad han mente med det.

Da B.T. blev ved med at spørge ham om tørklædet, lød svaret, at han ville lægge røret på.

- Det er en meget lille ting. Jeg er træt af at tale om det. Jeg lægger røret på, gentog han og afbrød forbindelsen.no@bt.dk