Billeder af en nøgen Anne Louise Hassing bliver misbrugt af skruppelløse bagmænd på porno-hjemmesider på internettet. Og 'Krøniken'-stjernen kan intet gøre ved det.

Selvom Anne Louise Hassing, 38, sidste år fik rettens ord for, at de gamle nøgenbilleder ikke må bruges i anden sammenhæng i Danmark, da hun vandt en sag mod »Se og Hør«, så står de danske myndigheder magtesløse overfor udbredelsen af billederne på udenlandske hjemmesider, skriver avisen B.T. mandag.

Med de rigtige ord på Googles søgemaskine fremkommer der over hundrede hit, hvor man kan finde de omtalte sex-scener med Anne Louise Hassing. Og ifølge kriminalkommissær Ronald Pedersen fra Rigspolitiets IT efterforskningssektion er det umuligt at stoppe sex-billederne, når de først er røget ud på nettet.

- De vil sprede sig som avner i vinden. Hvis det lykkes dig at stoppe dem ét sted, er der straks 30 andre, der har downloadet billederne og udbyder dem til andre, siger han til B.T.

- Anne Louise Hassing har med Se og Hør-dommen rettens ord for, at det er ulovligt at vise disse billeder offentligt. Og vi kan uden de store problemer stoppe danske hjemmesider, der tilbyder billederne. Problemerne bliver først helt uoverskuelige, hvis de udbydes fra udlandet. Landene har forskellig lovgivning på området, og det vil kræve umulige ressourcer at gennemføre alle disse retssager. Vi kan i realiteten intet gøre, og de krænkede skuespillere står magtesløse, siger Ronald Pedersen.

tik@bt.dk