En 20-årig kvinde fra Hjørring i Nordjylland lå gennem dagen i går fortsat på operationsbordet, hvor lægerne kæmpede for hendes liv, efter hun lørdag aften styrtede til jorden under en drageflyvning i Vestjylland.

Den 20-årige var med en gruppe venner fra Hjørring taget på drageflyvning i Fasterholdt Dragefly Center mellem Herning og Brande. Ved 19.30-tiden skulle den 20-årige, der af politiet betegnes som ikke-rutineret, med dragen trækkes op i luften af et spil.

Selv om flyvningen foregik med instruktør, gik det galt ca. 25 meter oppe i luften. Den 20-årige mistede kontrollen med drageflyveren og styrtede med voldsom kraft til jorden.

Politiet i Herning understreger, at træklinen ikke knækkede, men at der blot var tale om, at den 20-årige mistede kontrollen over drageflyveren og blev trukket mod jorden.

Kvinden blev efter styrtet kørt til Skejby Sygehus ved Århus, hvor lægerne gennem et døgn opererede hende for de omfattende indre kvæstelser, hun fik ved styrtet.

"Da der er tale om en drageulykke, skal vi ikke indkalde en havarikommission. Og ulykken er fuldt opklaret. Derfor foretager vi os ikke vidrere," siger vagthavende hos politiet i Herning.

I sommeren 1998 døde en dansker under et styrt med en drageflyver. Tim André var med en kammerat i Tjekkiet, hvor han kastede sig ud fra et bjerg i sin drageflyver.

Tim André mistede på grund af voldsom turbulens omgående kontrollen over drageflyveren og styrtede ned i et område med mange træer. Han døde om aftenen af sine kvæstelser.