Han kunne ikke længere bære chokket og sorgen indeni sig. Da Johnny Hansen i går trådte frem ved siden af sin hustrus kiste i Hurup Kirke, brød han ud i gråd.

Han skævede ned til sine to døtre Cecilie og Caroline på 12 og 16 år, og imens holdt alle andre på de tætpakkede bænke vejret af frygt for, at den hårdt ramte familiefar, ville bryde sammen.

Langsomt kom han i gang, nogle gange så sagte, at han næsten ikke var til at høre. Men det lykkedes Johnny Hansen at holde sit livs sværeste tale, talen til sin kone Helle, som mandag blev fundet død under dybt tragiske omstændigheder.

Den trykkende stilhed i den hvide, nordvestjyske landsbykirke blev forvandlet til medfølelse, da han gengav hovedindholdet i Helles afskedsbrev:

-Du skriver i brevet, at vi får et bedre liv uden dig, men Helle, det er ikke sandheden, tværtimod. For Cecilie, Caroline og jeg var du et fantastisk menneske og vi ville have været her for dig i dag, lød det fra Johnny Hansen mens snøft og gråd bredte sig i kirkerummet.

Helle Bekhøj (41) må have skrevet brevet i mandags, kort før hun besluttede at tage sit liv i et ensomt sommerhusområde ikke langt fra sit hjem. Hun giver ikke nogen endelig forklaring på den skæbnesvangre beslutning. Men hun betoner kærligheden til sine kære:

-Du skriver, du elsker os alle, ikke mindst pigerne, sagde Johnny Hansen og fortsatte:

-Du skriver også, at jeg skal sørge for, at pigerne får et godt liv… Jeg lover, at jeg vil prøve. Jeg vil altid elske pigerne.

Læs videre længere nede

Fik ingen advarsel
For Johnny Hansen er det – som for alle andre i familien – en gåde, hvorfor Helle ikke længere kunne udholde livet. Der var ingen advarsler, ingen signalalarmer, der lyste op før selvmordet. Den populære Kandis-forsanger kom dog ind på en række faktorer, som langsomt kan have slukket hustruens livsgnist.

-Som de fleste andre har vi haft vores op og nedture. Der er måske ting, du har haft svært ved at få sagt. Mine sager fyldte så meget. Jeg tror, du gennem hele livet har fyldt små dråber i bægeret. Dråber, som vi ikke havde kendskab til. Og en dag var bægeret fyldt op. Du handlede i et øjebliks ubalance, sagde Johnny inden han måtte holde en lille pause midt i sin fortvivlelse:

-Du valgte en løsning, du ikke ville have valgt, hvis du havde ladet os komme ind til dig.

Entreprenørsjæl
Johnny Hansen forklarede, at hans Helle var fyldt med ambitioner og drømme om at virkeliggøre sine egne projekter.

-Du kunne godt tænke dig at bygge dit eget plejehjem f.eks. Men i stedet endte du med stille og roligt at finde din rolle i vores hjem.

Hurup Kirke var fyldt til sidste plads. Hele vejen op langs midtergangen til kisten lå der kranse og bårebuketter, hvide liljer og flammende røde roser – alt sammen beviser på, at hele lokalsamfundet sørger med Johnny og hans to døtre. To lys var tændt i den store adventskrans med de lilla bånd.

Julen var Helles tid
Netop julen var Helle Bekhøjs yndlingstid.

-Ja, julen står for døren. Helle, du elskede julen. Du elskede at pynte op og gøre det hyggeligt for os alle, sagde Johnny Hansen, der for første gang i 26 år må gå højtiden i møde uden sin Helle:

-Jeg elskede at komme hjem til det hjem, du skabte. Du var fantastisk omsorgsfuld overfor mig og pigerne. Men jeg er ked af, at du ikke åbnede helt op. Jeg synes, vi havde et godt liv, et specielt liv, men et dejligt liv, og du havde lagt planer for mange fælles oplevelser, ferier – og ja, fælles oplevelser.

Pigerne
Johnny Hansen står nu overfor den krævende opgave – midt i sorgen – at skulle give sine døtre den omsorg og kærlighed, som parret hidtil har været fælles om at give.

-Du forgudede de to piger. Du var der altid for dem. Derfor er det også svært for mig at se den dybere mening med det, der er sket, lød det uendeligt trist fra forsangeren.

Før kisten blev båret ud, afsluttede Johnny Hansen sin tale med de ord, der fik mange i kirken til at fælde en tåre sammen med ham:

-Kære Helle, vi elsker dig. Du vil altid være i vores hjerter. God tur på din sidste rejse. Jeg håber, vi kan mødes igen.

no@bt.dk og mom@bt.dk