Meldingerne om et meteornedslag nær Kerteminde har skabt stor interesse fra amatørastrologer. Men formentlig er der slet ingen meteor, siger ekspert.

Et formodet meteornedslag ved Kerteminde har sendt Lars Bakmann på overarbejde. Han er leder af meteorsektionen i Astronomisk Selskab og modtager meddelelser fra borgere, når de tror, de har set en meteor.

- Jeg har fået 450 beskeder om meteorer efter de her meldinger om et muligt meteornedslag. Det, folk har set, er lysglimtet fra meteoren, men jeg tror ikke på, at der virkelig har været et meteornedslag. Det ville være en sensation, hvis det var, men så ville jeg også have vidst det, siger Lars Bakmann.

Det er blandt andre Anton Norup Sørensen fra Astronomisk Institut, der har regnet på meteornedslaget. Også han er pessimistisk.

- Det er langt fra sikkert, at der er noget, der når ned til jordoverfladen. Som regel brænder de op fuldstændig i atmosfæren. Jeg tror ikke, der er faldet noget ned, og hvis der er, så er den sandsynligvis faldet ned i Storebælt, siger han.

/ritzau/