I 14 måneder efter drabet på Anna Lundin var hendes søn Peter på fri fod i USA, inden han blev anholdt, og det meste af tiden, ni måneder, brugte han - ifølge de oplysninger politiet har - på at rejse rundt i USA.

____simple_html_dom__voku__html_wrapper____>Imens boede han officielt stadig i familiens hus i Maggie Valley i North Carolina.

Spørgsmålet er nu, om FBI er i stand til at kortlægge Peter Lundins månedlange USA-turné her 10 år senere i forsøget på at opklare de mord, han selv påstår, han begik under rejserne.

Den 7. april 1991 dræbte Peter Lundin sin mor, den 59-årige Anna Schaftner Lundin. Han hævder stadig, at drabet var et uheld. At han skubbede hende omkuld, da hun i fuldskab ville klippe hans lange hår, og at hun var død, da han nogle timer senere kom tilbage til huset.

Han pakkede liget ind i sorte plastsække, bandt det med et gult nylonreb og grå gaffa-tape, rullede det ind i et tæppe og kørte 700 kilometer til stranden ved fyrtårnet Cape Hatteras, hvor han begravede sin døde mor i sandet.

I Maggie Valley fortalte han, at moderen var rejst hjem til Tyskland, og selvom hendes tyske familie efterlyste Anna Lundin, stod politiet uden spor af den forsvundne kvinde i næsten et år.

Den 1. november 1991 blev liget ganske vist fundet, fordi en storm gravede det frem af sandet, men der gik et halvt år, før det ukendte lig blev identificeret som Anna Lundin. Det skete i marts 1992, da sheriffen i Dare County sendte oplysninger om liget rundt til samtlige politistationer i North Carolina. Anna Lundin blev identificeret på fingeraftryk, men først i maj 1992 blev Peter Lundin og hans far fundet på en campingplads i Tennessee og afhørt. De nægtede ethvert kendskab til drabet, og politiet måtte lade dem gå. Næste dag var far og søn sporløst forsvundet, og de blev efterlyst.

Den 6. juni blev de anholdt i lufthavnen i Toronto, Canada med 30.000 US-dollars i kontanter samt pengeanvisninger. De havde flybilletter til England og skulle af sted næste dag. Politiet i Canada fandt bøger hos dem om, hvordan man laver falske identiteter. Peter og Ole Lundins plan var at flygte til Australien, men i stedet blev de udleveret til USA.

Den 13. juli 1993 blev Peter Lundin idømt 20 års fængsel for drabet på sin mor. En appeldomstol sendte sagen tilbage til ny bedømmelse den 29. august 1994, og den 16. februar 1995 blev den endelige dom på 15 års fængsel afsagt.

Peter Lundin nåede kun at afsone halvdelen af straffen, før han blev løsladt og udvist til Danmark.