Den er ekstremt populær som dessert i virkelig mange danske julehjem. Men en stor del spiser den måske af pligt.

I næsten ni ud af ti nordjyske hjem er risalamanden på bordet juleaften.

Det viser tal fra Karolines Køkken.

Faktisk svarer 87 procent af nordjyderne, at de altid eller næsten altid spiser risalamande ved det store festmåltid d. 24. december.

Derfor steg salget af piskefløde i december 2020 også med hele 146 procent - sammenlignet med årets øvrige måneder. Det svarer til, at alle danskere købte 1,26 halvliters karton piskefløde i december sidste år. En stor del af denne fløde går naturligvis til juleklassikeren.

Det viser tal fra Nielsen ScanTrack.

Der er dog en overraskende stor del af nordjyderne, som putter den populære dessert i munden, selvom de ikke kan lide den.

I undersøgelsen svarer hver 10. nordjyde nemlig, at de slet ikke kan lide risalamande, selvom de spiser det. De spiser det udelukkende, fordi det er en tradition.

Kigger man på søgningerne hos Karolines Køkkens opskriftsdatabase, viser de da også, at risalamanden er en klar dessertfavorit.

Man kan så kun gisne om hvor mange, der også spiser den danske madopfindelse med det franske navn, for at score mandelgaven.

Over 13.000 nordjyder har søgt på Karolines Køkkens opskrift på risalamande i december 2020, mens kun 2.348 for eksempel har søgt på julecheesecake.

Andre læser også