Melodi nr. 10: Der står et billede af dig på mit bord«, musik af Rollo & King, tekst af Søren »Rollo« Poppe, præsenteres af Keld Heick.

Eventyr-historien om Rollo, King, »Ved du hvad hun sagde...«, 33.000 solgte singler og 115.000 »Midt i en løbetid«-albums er velkendt. Men at Rollo & Kings hunhund Signe Svendsen kunne have vundet dansk Melodi Grand Prix allerede i 1999 er en anden sag.

»Ja, jeg blev tilbudt at synge duetten med Michael Teschl, der vandt. Men det blev ikke til noget,« siger den 26-årige singlepige og konservatoriestuderende om turen til finalen i Jerusalem, som i stedet gik til Trine Jepsen.

Historien om Rollo & King begynder ellers i 1995, da Søren »Rollo« Poppe og Stefan »King« Nielsen mødtes som lærerstuderende på Københavns Dag- og Aftenseminarium i Skovlunde. De klikker med deres smålumre humor og finder nogle år efter Signe Svendsen i George Michael Jam. Og trods deres øjeblikkelige ønskesucces stiller de altså op til Melodi Grand Prix - hvilket jo må være som kæmpefavoritter.

»Mange siger godt nok, at det er til vores fordel, at det afgøres ved telefonafstemning, fordi så mange kender os. Men vi har som alle andre ti procent chance for at vinde. Vi håber da, at de går efter melodien og ikke efter, at det er Rollo & King,« siger Søren Poppe, 29, der har lærerorlov, er gift og har sit nummer to barn på vej.

Siden i sommer har Rollo, King og Signe haft op mod fem-seks jobs næsten hver weekend på diskoteker og til halballer. Men i forbindelse med Grand Prixet får de en pause. De har nemlig aflyst deres turné i februar og marts, og kort efter det store job i Herning går de i studiet og optager nye numre til deres næste album.

I mellemtiden er der også Danish Music Awards, tidligere Grammy, 3. marts. Men der er supersælgerne ikke nomineret.

»Dér er det anmelderne, der instiller, så det er ikke så underligt. Hvis det var vores salgstal, var vi jo selvskrevet. Det er ærgerligt, men det gider vi ikke bruge energi på,« siger Stefan Nielsen, 28, der er gift med sit klaver og til sommer skal føre en 9. klasse til eksamen.

Læs også: Fem skarpe til Rollo & King