Louise Frevert nyder godt af Pianisternes fremgang. Med et par elegante hoftevrid og en enkelt maverulning er mavedanserinde Louise Frevert på vej ind i Folketinget.

Af Claus Stolbjerg Hansen

Takket være Dansk Folkepartis massive fremgang tyder alt på et ekstra mandat i Vestre Storkreds. De første exit-pols viste, at Dansk Folkeparti står til 17-19 mandater i det nye folketing. Og det skulle betyde, at Louise Frevert lige får mavet sig ind i det allerfornemste.

»Så vidt jeg ved, er jeg det 17. mandat. Så det er lige på grænsen. Det ville da være utrolig dejligt, hvis jeg kom ind.

Men jeg har haft en så omtumlet tilværelse, at jeg har lært ikke at tage noget for givet, før det er sikkert,« sagde Louise Frevert lidt forpustet fra sin danseskole på Nørrebro i København, hvor hun på valgaftenen underviste i den eksotiske dans til klokken 22. Først derefter tog hun på Christiansborg.

I et folketing fyldt med kedelige skolelærere i mao-sutter og ukendte advokatfuldmægtige i grå habitter skiller den 48-årige kvinde sig markant ud. Ikke blot på grund af sit job, men også fordi hun er gift med en kvinde, hvilket hun fortalte åbent om i B.T. for et par måneder siden.

Hvis nogen håber på mere moro og mavedans i Folketinget, bliver de nok lidt skuffede. Bliver der mere fut i fejemøget og mere dans i Folketinget, hvis du kommer ind?

»Nej jeg vil slide hårdt og arbejde meget seriøst,« siger Louise Frevert, der regner med at fortsætte i Borgerrepræsentationen og helt sikkert vil beholde sin danseskole, selvom hun kommer i Folketinget.

»Dansk Folkeparti har fået et godt valg, fordi vi har omsorg for de ældre, og fordi vi har nogle klare holdninger i indvandrerpolitikken.«

Sidstnævnte emne ligger Louise Frevert meget på sinde. I 1999 forlod hun de Konservative, fordi hun fandt, at deres politik på området var for slap.

Til gengæld blev Frank Dahlgaards bønner om et mirakel ikke hørt i Vestre Storkreds. Kristeligt Folkeparti står kun til fem mandater på landsplan, og det er for lidt.

»Vi skal helt op på syv mandater, før jeg har en chance. Så jeg må nok erkende mit nederlag,« siger Frank Dahlgaard.