Lyt til artiklen

Vil du lytte til artiklen?

Køb et Digital Plus-abonnement og lyt med det samme.

Vil du lytte til artiklen?

Køb et Digital Plus-abonnement og lyt med det samme.

Den kendte højskoleforstander, Erik Boel, er blevet fyret fra sit job som forstander for Krogerup Højskole i Nordsjælland.

Det sker, efter at en 20-årig elev har anklaget ham for sexchikane, erfarer B.T.

- Efter gensidig overenskomst har bestyrelsen sammen med Erik Boel besluttet, at han fratræder med øjeblikkelig virkning, siger formanden for Krogerup Højskoles bestyrelse, det radikale folketingsmedlem Simon Emil Ammitzbøll til B.T.

Han vil dog ikke bekræfte, at der er nogen forbindelse mellem sagen om sexchikane og Boels pludselige fratrædelse. Det lykkedes ikke B.T. at få en kommentar fra Erik Boel til fratrædelsen.

Ifølge B.T.s oplysninger har en 20-årig kvindelig højskoleelev klaget til flere lærere på Krogerup Højskole over sexchikanen, som skulle have fundet sted på et møde mellem forstanderen og eleven i januar.

- Jeg kan bekræfte, at der er klaget til flere lærere over forstanderen, siger den 20-årige kvinde til B.T. Hun ønsker ikke at udtale sig yderligere om sagen.

På skolen har der været total tavshed om sagen. B.T. har forgæves forsøgt at få kommentarer fra flere lærere. Beslutningen om fratrædelsen kommer efter et bestyrelsesmøde på Krogerup Højskole tirsdag aften.

54-årige Erik Boel blev udnævnt til forstander på Krogerup Højskole i september 2005. Fra 1992 til 2003 var han international sekretær i Socialdemokratiet.

Desuden har han en lang karriere i Udenrigsministeriet bag sig. Erik Boel er også forfatter til flere bøger, blandt andet om EU. Boel er formand for Den Danske Europabevægelse.