Ingen skal sige, at B.T. ikke gør, hvad der står i vores magt for, at de norske nordmænd fra Norge, der i disse dage sværmer rundt i hovedstaden med et lettere desorienteret og bedugget udtryk i ansigtet, skal føle sig velkomne.

I går var den store picnickurv pakket med lækre danske specialiteter som trestjernet salami og leverpostej, og tungt lastet med mad og lunkne letøl satte vi kursen mod Kongens Have, der skulle danne rammen om det uofficielle nordiske mesterskab i parkfodbold for to-mandshold.

Mens kapslerne fløj ud over græsset, kastede de sultne nordmænd sig over den orientalske buffet, hvor især remouladen var populær.

Stor var vores forundring, da vi erfarede, at norske smagsløg øjensynligt er sådan indrettet, at remoulade og leverpostej glider ned uden nogen problemer.

Mætte og glade var nordmændene nu klar til at tage imod udfordringen fra B.T.s til lejligheden sammensatte danske landshold.

2-2 sluttede det, men som man siger, hver gang en generalprøve er gået skævt; Dårlig generalprøve giver god premiere.

Nordmændene virkede vældigt fornøjede over resultatet og gav sig til at rose Danmark og danskerne.

»Det bedste ved Danmark er, at vejret er meget bedre, end det er derhjemme. Og så er folk rigtig flinke, når man altså kan forstå, hvad de siger,« betroede en af nordmændene B.T.s udsendte, mens han tørrede sveden af panden.

Selv om nordmændene tydeligvis følte sig godt tilrette i solskinnet, er der dog visse aspekter i dansk kutur der stadig er for raffinerede for vores mere simple fætre fra nord. Men inden pinsen er ovre, skal vi såmænd også nok få lært dem, at man altså ikke spiser remoulade på sin leverpostej. -rav/rwx