Nyligt fremskaffede dokumenter peger på, at Rudolf Hess havde Hitlers velsignelse, da han i maj 1941 fløj en Messerschmitt til Skotland for at foreslå fred imellem England og Nazityskland.

Historiebøgerne har i snart 70 år beskrevet, at Rudolf Hess handlede på eget initiativ, da han egenhændigt fløj til Skotland og kastede sig ud med faldskærm over Renfrewshire, hvor han blev pågrebet af en gårdarbejder med en møggreb.

Hess ville angiveligt forhandle en fredsaftale på plads med den britiske premierminister Winston Churchhill.



Men nu er der kommet nye dokumenter frem i lyset, som viser, at føreren Adolf Hitler var fuldt ud vidende om fredsmissionen. Det skriver Daily Mail.



En notesbog på 28 sider beskriver noget andet end historiebøgerne. Bogen er fundet i et russisk arkiv, og er skrevet i 1948 af major Karlheinz Pintsch, der igennem flere år havde været Hess' adjudant.

Pintsch blev taget til fange af russerne og lagde igennem flere år krop til forhør og tortur.



I notesbogen skrev major Pintsch, at Hitler håbede på at en aftale med englænderne ville blive en succes.

Ifølge adjudantens noter, så skulle Rudolf Hess mission, der fandt sted bare fem uger før, at nazisterne invaderede Rusland, sikre 'om ikke en militær alliance imellem England og Tyskland mod Rusland, så i hvert fald en neutralt forhold' imellem de to nationer.

Ifølge de russiske udskrifter fra forhørene af major Pintsch, så skulle Hitler ikke engang have rynket på brynene, da han fik at vide, at hans stedfortræder Rudolf Hess var blevet pågrebet i England.

- Netop på dette tidspunkt i krigen kunne det være en særlig halsløs eksapade, sagde Hitler ifølge Pintsch.

Efterfølgende læste den tyske nazifører selv op fra et brev fra Rudolf Hess.

- Og hvis projektet ender i fiasko, så kan du altid benægte alt og sige, at jeg var gal, læste Hitler højt fra Hess' brev.

Og at Hess var gal, var netop, hvad både Hitler og Churchhill holdt på efter hændelsen.

Rudolf Hess overlevede krigen, og blev ved Nürnberg-retssagerne idømt livstid for krigsforbrydelser.

Han afsonede længere tid end nogen af de andre ledere af det trejde rige og døde i 1987 i Spandau-fængslet, hvor han begik selvmord i en alder af 93.

Major Karlheinz Pintsch, der Hess' adjudant og ven, blev isolationsfængslet efter hans chefs solomission til England. 

I 1944 blev han sendt til østfronten, hvor han efterfølgende blev russisk krigsfange.

Han blev løsladt fra sovjettisk fangenskab i 1955 og var så medtaget af torturen, at han aldrig selv kunne holde på hverken kniv eller gaffel.

Notesbogen fra 1948 vil snart blive overdraget til tyske historiker, der måske skal til at skrive et lille stykke af verdenshistorien om.