Den gamle billardregel nummer 1: "Gå efter dit første indskud" har været en tro følgesvend for Zididada under arbejdet med deres tredje CD, Happy Fool.

Uden at blive et decideret mantra har udsagnet været vejviser, når tvivlen dukkede op i studiet. Og det gjorde den af og til, selv om sangeren Jimmy Colding og guitaristen Danny Linde var sikre på én ting:

De nye sange skulle leges frem. Ikke noget med at være fortænkte og heller ikke noget med at gentage sig selv, for som det hedder i en af de nye sange: "Better be true to what´s inside".

Intet ville have været nemmere for Jimmy og Danny end at lave en treer på samme måde som Welcome To Zididada (1999) og Have A Zididada Day (2000). Men de har smidt skabelonen ud, og har denne gang grebet sagerne noget anderledes an.

De har dyrket den gode, klassiske popmelodi i en række sange, som er en smule mere afdæmpede og dermed anderledes end mange af deres gamle, højtråbende partybomber.

Efter tre år i popmanegen med 180 kilometer i timen og flere hundrede koncerter er Jimmy og Danny stoppet op og har givet sig selv tid til at reflektere lidt over de mange oplevelser, de har haft siden gennembruddet i slutningen af 1998 med sangen Please Ya, Lisa.

De har set, hvordan en stigende Robinsonificering trænger sig på i musikmiljøet, og med et stort glimt i øjet kommenterer de det i sangen Fake It: "I´m gonna fake it ´til I make it / ´cause every day I see how they do it on TV".

Zididada kommer musikalsk godt omkring på Happy Fool.

Udviklingen kan skyldes, at Jimmy og Danny er blevet en lille smule modne og har skiftet rommen og colaen ud med et godt glas rødvin, men de er ikke blevet kedelige. Og med nysgerrigheden i behold har de indspillet en række sange med det formål, at "skabe noget levedygtigt musik, som vi selv har lyst til at høre om ti år", som parret siger.

Happy Fool er indspillet og skabt i tæt samarbejde med produceren Erik Fryland. Han er arkitekten bag lyden ligesom han var det på de to første albums.

Indspilningerne fundet sted over de seneste tolv måneder i det legendariske Wifoss studie på Frederiksberg, som gruppen har købt og omdøbt til Popland.

Happy Fool udkommer den 30. september 2002, og fra den 10. oktober til den 30. november er Zididada på turné rundt i landet.