95-årige Mærsk Mc-Kinney Møller får i 2009 leveret et spritnyt eksemplar af sejlbådenes Rolls Royce - en 82 fods Swan RS fra værftet Nautors Swan i Finland. Pris: 50.000.000 kroner.

Forventningens glæde skulle ifølge et gammelt mundheld være det største, og hvis rygterne taler sandt, så glæder den 95-årige skibsreder Mærsk Mc-Kinney Møller sig da også helt vildt til at modtage sin nye lystyacht i 2009.

- Jeg synes simpelthen bare det er så okay, at Hr. Møller har bestilt sig en 82 fods Swan lystyacht. Jeg er ikke misundelig, men jeg kan godt misunde ham den glæde, han kommer til at føle, siger Erik Berth fra Swan Club Danmark.

Erik Berth sejler selv en 45 fods Swan og har i øvrigt sejlet Swan i flere år. Han har blandt andet været medarrangør af sommerens Copenhagen Swan Challenge, hvor atten 'svaner' deltog i sejlladsen. Han gætter på, at der i dag findes 10-15 Swan-både på danske hænder.

- Det er sådan, at når man en gang har sejlet Swan, så bliver det altid en Swan. Det er en båd, der udstråler både sejlglæde og kvalitet. Sikkerheden er i top, og man ved bare, at der aldrig er noget, der går i stykker, fortæller Erik Berth.

Netop det, tror han er forklaringen på, at Hr. Møller denne gang vælger en Swan. Mere herunder

- Nu er det sådan med både, at jo større de er, jo flere penge koster de. Jeg vil gætte på, at listeprisen for en Swan 82S ligger på 30-40 millioner. Men derudover ligger der så en 'Optional list', hvor man krydser af for ekstra udstyr, fortæller Erik Berth.

Listen med ekstraudstyr er i princippet uendelig, der er nærmest ingen grænser for, hvad man kan få installeret. Fladskærme, luksuskøjer eller minibar. Det er bare at krydse af på listen.

- Hr. Møller har valgt en model med forhøjet midtersalon og der giver den fordel, at man får mere lys ind og kan se ud af koøjerne. Men med en 82 fods båd har Hr. Møller nok også ramt grænsen for, hvor stor en båd han kan sejle med i danske havne, siger Erik Berth.

Hans egen båd stikker 2,9 meter og det betyder, at han kun kan lægge til i Rungsted, Skovshoved og Københavns havne. Han vil tro, at Hr. Møllers nye båd stikker 3,5 meter.

Han tør ikke gætte på, hvad Hr. Møller må punge ud med for sin nye båd, men han har svært ved at tro på forlydender om, at der er tale om et trecifret millionbeløb.

-Det ligger nok snarere omkring de 50 millioner kroner, mener Erik Berth.