John Wetlings opfindelse frelste Henrik og Margrethe fra smerterne. Med sin behandling fjernede han de voldsomme smerter, prins Henrik kæmpede med efter sin operation for diskusprolaps - smerter, som tilsyneladende kom af en stafylokok-infektion.

Også dronning Margrethe, der havde store problemer med sit knæ, har nydt godt af opfinder John Wetlings behandling. Han har også en væsentlig del af æren for, at Bjarne Riis kunne vinde Tour de France - ved at han med sine daglige behandlinger fjernede mange af hans muskelsmerter.

John Wetling, opfinder fra Hundested, har en lang række håndgribelige beviser på, at hans opfindelse - et lille apparat kaldet »3 A Therapy«, der sender store koncentrationer af negativt ladede ioner mod huden - har en gavnlig indvirkning på helbredet. Især mod smerter.

Men hidtil har han haft svært ved at gøre danske læger interesseret i at gennemføre store, kontrollerede undersøgelser af metoden. Men mens danske læger træder vande, har sygehuse og læger i Thailand modtaget ham med åbne arme.

Om nogle uger indledes et stort forsøg med hans behandling på universitets-hospitalet Chulalongkorn i Bangkok. 220 kræftsyge på hospitalet skal behandles med enten apparatet eller et snyde-apparat (placebo).

Hospitalets ledende kræftlæge, dr. Kris Chatamram, er meget positiv over for den danske opfindelse, som han mener kan gøre mange af hans kræftpatienter helt eller delvis medicinfri.

Foreløbig har fire svært kræftsyge afprøvet metoden, og alle fire har efter blot få dages behandling haft fantastisk gavn af den: Deres smerter er stort set forsvundet, og de har været i stand til at kvitte medicinen. Selv de stærke morfin-præparater har kunnet lægges på hylden.

»Vi har store forventninger til det kontrollerede forsøg, og er meget glade for, at vi har fået kontakt til den danske opfinder,« siger en talsmand fra hospitalet. Og John Wetling er begejstret.

»Det er dejligt, at kræftlæger i Thailand nu vil gennemføre en kontrolleret undersøgelse med mit apparat. Men min glæde er iblandet en god portion tristhed. Det er deprimerende, at danske læger er så langsomme og tilsyneladende uinteresserede. Jeg havde på et tidspunkt kontakt med en kræft-overlæge i Aalborg, som ville afprøve behandlingen, men det løb ud i sandet,« fortæller han.

Varm luft med ioner»Jeg har endnu ikke nogen præcis forklaring på, hvorfor min metode virker, især på smerter. Apparatet blæser varm luft med negativt ladede ilt-ioner ud, og på den måde masseres akupunkturpunkter på kroppen, ømme muskler og led,« siger John Wetling og fortsætter.

»Jeg har kontakt med en verdenskendt dansk fysiker, som tror på metoden, og på Rigshospitalet har man foretaget en test, som slår fast, at apparatet svækker forskellige bakterier - bl.a. også de stafylokokker, som prins Henrik fik i forbindelse med sin operation.

På hospitalet i Bangkok tror lægerne på, at mange kræftsyge kan slippe for smerter og måske også de fleste bivirkninger efter kemoterapi, f.eks. kvalme og hovedpine.« , siger John Wetling, som lidt stolt viser en række billeder fra universitetshospitalet, hvor kræftsyge behandles med hans metode.

Prins Henrik hørte i sin tid om John Wetlings apparat gennem nogle gode venner. Bl.a. vennen Per Siesbye anbefalede ham at prøve. Det hele begyndte med Bjarne Riis og Tour de France. Midt under løbet, som Bjarne Riis vandt suverænt, afslørede han nemlig en af grundene til sin formidable kørsel. Hans hemmelige våben var ion-maskinen, som blød- og smidiggjorde hans muskler efter hver etape.

John Wetling behandlede senere både Prinsen og dronning Margrethe, inden de tog på deres store Thailand-rejse. »Jeg var på Amalienborg for at behandle Prinsen, og han spurgte, om jeg også havde tid til at behandle Dronningen. Selvfølgelig havde jeg det, og i de følgende fem dage fik Dronningen behandlinger. Hun sagde, at hun var glad for behandlingerne og følte, at de hjalp«.