Niels Hausgaard har fået fingrene i klemme. Sådan rent bogstaveligt. Og selv om jyden han er stærk og sej, må den populære entertainer for første gang i 30 år aflyse resten af årets koncerter, så han kan pleje sin kvæstede pegefinger på venstre hånd.

"Det er meget ærgerligt, jeg er ked af at skulle aflyse koncerterne. Det er noget frygteligt noget at gøre. Men jeg er ude af stand til at spille, fordi min finger ikke er groet ordentligt sammen," fortæller den skadede sanger.

Miseren skete for en måneds tid siden, da han fik sin finger i klemme i en aflæsservogn i stutteriet i Nordjylland. Her smadrede Hausgaard yderste led af fingeren, der endnu er så hævet, at lægerne ikke kan sige, om han skal opereres.

"Jeg bliver nødt til at tage det alvorligt nu, ellers mister jeg førligheden i fingeren. Og det vil jo give lidt problemer. Så må jeg lære at spille mundharpe, men så får jeg svært ved at synge," forklarer Hausgaard, der har solgt så mange billetter, at selv en landmand må være tilfreds.

Til alle, der har glædet sig til at kunne varme sig til noget lunt nordjysk skarp ironi, er der dog godt nyt. Niels Hausgaard regner med at kunne gennemføre de godt 30 aflyste koncerter de tre første måneder af næste år.