Dansk Folkepartis leder Pia Kjærsgaard risikerer nu at blive trukket i retten. Det er det mangeårige partimedlem, Gunner Hede, Kruså, der ifølge ham selv repræsenterer partiet i byrådet i Bov, men som partiet ikke ønsker som medlem, der truer med en retssag for at få afgjort, om partiet kan smide ham ud.

Dermed tager farcen i Dansk Folkeparti i Sønderjylland en ny drejning. Det sker samtidig med, at vælgerne ifølge meningsmålingerne flygter i hobetal fra partiet, efter at Pias parti for få måneder siden stod til at blive Danmarks tredjestørste parti.

Efter at B.T. i torsdags kunne fortælle, at Gunner Hede havde meddelt Bovs borgmester Allan Niebuhr, at han igen repræsenterede Dansk Folkeparti efter nogle måneder som løsgænger, modtog han senere torsdag et brev fra partitoppen om, at partiet ikke ønskede ham som medlem.

"Partiet er på glatis. Der er ikke lovhjemmel i vedtægterne for at kunne smide mig ud. Derfor kommer de til at æde deres brev igen.

Jeg er parat til at hive partiet i retten for at få en juridisk afgørelse på, om de kan smide mig ud. Som partiets vedtægter er udformet i dag, kan de ikke gøre det," siger en kampberedt Gunner Hede.

Dansk Folkeparti tager en kommende retssag mod sindsro.

"Vil han det, er det hans afgørelse. Alene den måde han har opført sig på i medierne samtidig med at han i et brev til den lokale partiformand i februar meddelte, at han ikke længere kan være medlem af Dansk Folkeparti, gør, at vi har sat ham på den sorte liste over folk, der aldrig nogensinde kan blive medlem af Dansk Folkeparti.

Gunner Hede må jo lide af hukommelsestab, når han siger, at han ikke har meldt sig ud af partiet," siger partiets sekretariatschef Steen Thomsen.

"Vi er ikke et svingdørsparti, hvor du kan gå ud af døren den ene dag og ind igen næste dag. Sådan spiller klaveret ikke," tilføjer Steen Thomsen, der i går meddelte Bovs borgmester, at Gunner Hede ikke repræsenterer Dansk Folkeparti.

Mens Gunner Hede fortsat gør krav på at være medlem af partiet, har byrådsmedlem Henrik G. Petersen, Dragsholm i Nordvestsjælland, fået nok at den jernhårde topstyring, som partiet praktiserer.

"Jeg kan ikke være medlem af et parti hvor ytringsfriheden ikke eksisterer, og hvor vi bliver banket på plads, hvis vi ikke er enige med toppen i partiet," siger Henrik Petersen, der nu har meldt sig ind i partiet Det Liberale Højre, der blev dannet af gamle Z-medlemmer, da Mogens Glistrup vendte tilbage til Fremskridtspartiet.

"Jeg er glad for vores første byrådsmedlem. Det liberale Højre er parate til at give alle undertrykte medlemmer af Dansk Folkeparti politisk asyl, når de har fået nok af Pias jernhånd," siger Det Liberale Højres stifter Karin Vejen, Frederikshavn.