Den hemmelige kilde i IT Factory-sagen træder frem og afslører, at det faktisk var ret nemt at se, at noget var grueligt galt.

It-direktør Bo Helmbæk Svensson fra virksomheden Convergens var den ukendte "John Doe", der satte lavinen i gang omkring IT Factory og Stein Baggers leasingfup.

Han ønsker ikke direkte at pege fingre af banker og revisorer. Men han var aldrig i tvivl om, at der var noget helt galt i IT Factory, som han også kendte fra sin formandspost i Logit, der tidligere arbejdede sammen med IT Factory.

- Det var faktisk ret nemt. For det første. Der er ingen kunder, og der har aldrig været nogen kunder. Det er i sig selv et klart signal om, at der er noget galt. Det er i virkeligheden det vigtigste. Hele den kæde, der skal være af partnere og kunder, den eksisterede ikke, og det kunne man sagtens se. Jeg kunne i hvert fald meget nemt se det.

- Dernæst var deres tal ikke i orden. Hvis man lavede en hurtig nøgletalsanalyse, kunne man se de var væsentlig bedre end selv de allerbedste vi har haft i hele it-historien i Danmark, siger Bo Helmbæk Svensson til Ritzau.Det ligner en ordentlig klovnenæse til Danske Banks leasingselskab og revisorerne fra KMPG, men det vil it-direktøren ikke kommentere.

- Det er et spørgsmål, I skal stille til dem, så det vil jeg ikke gå ind og spekulere i, siger han.

/ritzau/